OnePlus X: Deblocheaza bootloader (unlock) Software

După succesul One, cei de la OnePlus au adoptat pentru anul 2015 strategia folosită de majoritatea producătorilor de telefoane mobile, și anume lansarea a două deviceuri – un flagship (OnePlus Two) și o variantă mai slabă și mai ieftină (OnePlus X).

Am folosit mai sus termenul slab în lipsă de altul mai bun, însă OnePlus X nu este un telefon inferior. Cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 ce atinge frecvențe de până la 2.3 GHz, 3 Gb memorie RAM, un display cu diagonală de 5 inch ce poartă o rezoluție full HD 1080×1920 pixeli și o cameră foto de 13 megapixeli, OnePlus X se poate lăuda cu un hardware destul de capabil pentru anul 2015. Și când ne gândim că prețul de achiziție pentru acesta este de 269 EURO, putem observa toate ingredientele necesare unei rețete de succes. Să sperăm doar că deviceurile lansate în acest an vor avea mai puține probleme software decât OnePlus One, și eventual cele ce au reușit să treacă de controlul calității vor fi rezolvate rapid.

PONT: Colegul meu Cosmin a publicat în urmă cu câteva zile mai multe detalii despre posibilitatea precomandării lui OnePlus X la un preț destul de avantajos, și mai important, nu necesită o invitație OnePlus. Mai multe detalii poți găsi făcând click aici.

Și acum să trecem la ale noastre. Așa cum OnePlus One s-a dovedit a fi un device developer friendly, cei de la OnePlus au aplicat aceeași strategie și pentru modelele rezervate anului 2015. Însă primul pas în modificarea oricărui terminal mobil Android este deblocarea bootloaderului. Fără acest pas procese precum instalarea unui custom recovery sau obținerea accesului ROOT devin foarte dificile, la unele terminale chiar imposibile.

ATENȚIE! Deblocarea bootloaderului implică resetarea terminalului la setările din fabrică și ștergerea datelor personale din memoria internă. Înainte de a merge mai departe îți recomand să faci un backup al tututror datelor stocate în acesta. Mai multe detalii poți găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

  • un OnePlus X cu USB Debugging și Allow oem unlock activate în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • un PC cu Microsoft Windows (sdk-tools.zip conține executabile și pentru Apple Mac OS X și Linux)
  • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
  • drivere corecte instalate – Google USB Driver sau Universal ADB Driver
  • Android SDK Toolslink
  • răbdare

1. Descarcă Android SDK Tools (sdk-tools.zip) și dezarhivează-le într-un loc ușor accesibil, ex. Desktop.

2. Deschide folderul obținut la punctul 1, ține apăsată tasta SHIFT, apasă click 2 (dreapta) oriunde în acesta, dar nu pe vreun fișier, și selectează Open command window here. Ți se va deschide o fereastră asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos.

OnePlus X: Deblocheaza bootloader (unlock)

3. Conectează telefonul pornit la PC folosind cablul de date. În fereastra deschisă la punctul 2 tastează comanda adb reboot bootloader pentru a porni telefonul în modul bootloader.

OnePlus X: Deblocheaza bootloader (unlock)

NOTĂ: După executarea comenzii de la punctul 3 este posibil să primești pe ecranul telefonului un mesaj asemănător celui din imaginea de mai jos prin care trebuie să confirmi accesul ADB. Bifează Always allow from this computer și apasă OK. Acum execută din nou comanda de la punctul 3 dacă telefonul tău nu a repornit în modul bootloader.

OnePlus X: Deblocheaza bootloader (unlock)

4. Odată ajuns în modul bootloader, execută comanda fastboot devices pentru a verifica dacă telefonul tău este recunoscut corect. Răspunsul primit va trebui să fie asemănător cu cel din imaginea următoare.

OnePlus X: Deblocheaza bootloader (unlock)

5. Dacă totul a mers OK, ești pregătit pentru a debloca bootloaderul. Tot ce trebuie să faci este să execuți comanda fastboot oem unlock

OnePlus X: Deblocheaza bootloader (unlock)

Gata! Ai deblocat bootloaderul unui OnePlus X. Acum poți instala un custom recovery, poți obține acces ROOT și chiar să instalezi un custom kernel sau ROM.

Dacă întâmpini probleme cu acest proces sau ai feedback pentru noi, poți folosi secțiunea de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.