Smartphone

Cred că OnePlus X, Lenovo ZUK Z1 și Xiaomi Mi-4c sunt telefoanele chinezești cu cel mai bun raport preț / specificații la momentul actual. 

Plus că sunt fabricate de către companii cunoscute, nu de branduri B-list, C-list etc. OnePlus X are în spate Oppo, ZUK Z1 se bazează pe compania-mamă, iar Xiaomi a ajuns un jucător major în piețele asiatice.

OnePlus X 12

OnePlus X – Nexus 5X-ul celor atenție la buget;

Care sunt punctele PRO pentru OnePlus X, Lenovo ZUK Z1 și Xiaomi Mi-4c?

  1. Raport preț / specificații de-a dreptul imbatabil;
  2. Capabile a rula orice aplicație sau joc din Google Play în condiții optime;
  3. Suport software peste ce oferă concurența directă (Samsung, LG, Sony etc).

Trebuie să explic ultimul paragraf. OnePlus X folosește Oxygen OS ce are în spate echipa din spatele Paranoid, custom ROM ce se bucura de mare popularitate la un moment dat. Lenovo ZUK Z1 mizează pe Cyanogen OS, nu cred că trebuie să dau detalii suplimentare, iar Xiaomi furnizează update software la foc continuu (săptămânal pentru cei ce folosesc MIUI în faza beta și lunar pentru utilizatori ce au MIUI în versiunea stabilă).

Specificații comparate pentru OnePlus X, Lenovo ZUK Z1 și Xiaomi Mi-4c;

OnePlus-X-vs-Lenovo-ZUK-Z1-vs-Xiaomi-Mi-4c

*OnePlus X nu are Wi-Fi ac;

Cel mai performant hardware este integrat de către Xiaomi Mi-4c, Snapdragon 808 + 3 GB RAM în configurația sa de top, un procesor regăsit și pe LG G4 sau LG Nexus 5X, telefoane cu preț de două ori mai mare.

Lenovo ZUK Z1 merge mai degrabă spre segmentul phablet cu un display mai mare, baterie de capacitate crescută, spațiu de stocare arhisuficient, cameră de 13 Megapixeli cu OIS și suport software din partea celui mai utilizat custom ROM Android.

Xiaomi-Mi-4c-13

Xiaomi Mi-4c – specificații de LG G4 la jumătate de preț;

OnePlus X atrage prin designul ireproșabil și un preț ce se anunță atractiv, dar OnePlus păstrează moartea pasiunii, aici mă refer strict la sistemul de invitații ce funcționează fix ca un duș rece pentru cei interesați.

Prețurile recomandate pentru OnePlus X, Lenovo ZUK Z1 și Xiaomi Mi-4c;

OnePlus X – 269 euro / 1193 lei în versiuneaa Onyx cu spatele telefonului îmbrăcat în sticlă;

Lenovo ZUK Z1 – aprox. 320 dolari / 1288 lei într-un magazin online chinezesc;

Xiaomi Mi-4c – 204 dolari /  823 lei cu 2 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare, 235 dolari / 946 lei cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare.

OnePlus X are avantajul unui preț afișat direct pentru Europa, cu exact suma respectivă vei putea să-l cumper din OnePlus store-ul online. Ar mai fi și garanția activabilă mult mai ușor față de Mi-4c și ZUK Z1, aduse pe canal neoficial în România (mă rog, la noi și prețurile sunt de-a dreptul SF pentru cele două telefoane și nu se mai încadrează în nișa best-buy, adaosurile practicate sunt considerabile).

Lenovo-ZUK-Z1-CyanogenMod

La nivel software se laudă cu certificarea Powered by Cyanogen;

Ce puncte CONTRA înregistrează cele trei telefoane?

  1. Lenovo ZUK Z1 și Xiaomi Mi-4c trebuiesc achiziționate din shop-urile chinezești spre a păstra un preț cât mai atractiv, dar se adaugă TVA, taxe vamale și așteptare de ordinul săptămânilor până coletul ajunge în vama autohtonă;
  2. OnePlus X sosește prin sistemul de invitații, cred că va fi măcel / interes maxim pentru acest smartphone, un fel de LG Nexus 5X cu mai mult stil și un preț imbatabil;
  3. Garanție inexistentă, în cele mai multe cazuri.

Ar fi ideal să le vedem aduse oficial, cu garanție rezolvată local, costuri ceva mai așezate. Succesul acestor telefoane îl consider o palmă virtuală la adresa concurenței și când spun concurență mă refer la companiile A-list ce produc telefoane Android și sunt falimentare (HTC și Sony ar fi cele mai bune exemple).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.