Software

OnePlus X a fost unul din cele mai așteptate deviceuri din această perioadă, iar după ce ți-am prezentat cum poți debloca bootloaderul acestuia (link) și cum poți instala custom recovery-ul TWRP (link), în acest articol îți voi arăta cum poți obține acces ROOT pentru a putea instala tweakuri ce necesită acest lucru.

De ce ai nevoie?

  • un OnePlus X cu Android 5.1.1 și custom recovery-ul TWRP instalat – detalii
  • ultima versiune stabilă SuperSUlink
  • răbdare

NOTĂ: Acest tutorial poate fi executat în totalitate folosind telefonul. Însă dacă nu dispui de o conexiune de date mobile (wifi/data), poți folosi un PC pentru a descărca fișierul SuperSU ca după să-l transferi în memoria internă a telefonului.

1. Descarcă fișierul SuperSU în format .ZIP direct pe telefon, folosind linkul de mai sus.

2. Pornește telefonul în modul recovery. Recomand să folosești o aplicație precum Quick Boot (Reboot) pentru acest lucru, însă poți accesa modul recovery folosind următoarea combinație de taste – cu telefonul închis, apasă și ține apăsate simultan tastele Volum – și Power.

3. Odată ajuns în recovery-ul TWRP, selectează Install, localizează și selectează fișierul SuperSU descărcat la punctul 1, în cazul meu UPDATE-SuperSU-v2.46.zip.

OnePlus X: Obtine acces ROOT pe Android 5.1.1

4. Glisează către dreapta cursorul Swype to Confirm Flash pentru a confirma instalarea SuperSU.

OnePlus X: Obtine acces ROOT pe Android 5.1.1

5. Apasă butonul Reboot System pentru a reporni telefonul în modul normal.

OnePlus X: Obtine acces ROOT pe Android 5.1.1

Feclicitări! Ai obținut acces ROOT pe un device OnePlus X cu Android 5.1.1 Lollipop. Poți confirma acest lucru folosind o aplicație din Play Store precum Root Checker.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.