gAuto

Opel a prezentat oficial a şasea generaţie de Opel Astra, cea care va fi cunoscută în lumea auto ca fiind Opel Astra L. Această maşină este dezvoltată pe platforma EMP2, adică aceeaşi platformă pe care este realizat şi noul Peugeot 308.

Noul Opel Astra va fi disponibil în următoarele motorizări:

  • benzină turbo de 1.2 litri cu 110 sau 130 CP;
  • diesel cu 130 CP;
  • plug-in hybrid: benzină turbo de 1.6 litri cu 180 CP sau 225 CP (motor electric cu acumulator de 12.4 kWh ce promite o autonomie 100% electrică de până la 50 de kilometri).

Exceptând PHEV, toate versiunile de Opel Astra L vor veni fie cu o cutie manuală în şase trepte, fie cu una automata în opt trepte.

Noul Opel Astra vine cu un design schimbat, unul ce va fi cu siguranţă pe placul tinerilor. Avem multe unghiuri ascuţite, cât şi design-ul frontal Opel Vizor, cel care va domina estetica maşinilor Opel în anii următori. Producătorul german a implementat un sistem de iluminare cu matrice Intelli-Lux LED Pixel Light cu 168 de elemente LED, cât şi un sistem cu tehnologie LED pentru stopuri.

La nivel de dimensiuni noul Opel Astra este superior generaţiei anterioare (Opel Astra K). Avem o lungime de 4.374 mm (+4 mm), o lăţime de 1.860 mm (+51 mm), ampatament de 2.675 mm (+13 mm) şi un portbagaj de 422 litri (+52 litri). Doar înălţimea este ceva mai mică, 1.470 mm (-15 mm).

Interiorul este puternic digitalizat, planşa de bord dispune de două ecrane de 10 inci fiecare, reprezentanţii Opel afirmând că şi-au dorit să reducă pe cât posibil prezenţa butoanelor fizice. Un alt aspect ce lipseşte pe foarte multe maşini în prezent este suportul wireless pentru Apple CarPlay şi Android Auto.

Opel promite un plus de confort în noul Opel Astra, scaunele fiind mult mai ergonomice. Acestea au certificare AGR (atestă ideea unui spate sănătos) şi vor fi disponibile cu piele Nappa sau Alcantara. În unele versiuni avem şi masaj pentru şofer sau funcţie de ventilaţie.

Opel va deschide lista precomenzilor în toamna acestui an, urmând ca primele maşini să fie livrate în prima parte a anului viitor. Nu avem încă o listă de preţ pentru Opel Astra L.

Sursa: auto-bild.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.