Diverse

Unul dintre cei mai mari producători globali de smartphone-uri, Oppo, a anunţat deschiderea oficială a unei noi fabrici în Istanbul,Turcia. Chiar dacă activitatea acesteia a început încă din luna mai, abia acum au fost finalizate toate procedurile pentru a se putea face prezentarea oficială.

Oppo a lucrat îndeaproape cu comunitatea locală, iar deschiderea fabricii a contribuit la crearea a sute de locuri de muncă, sprijinind economia locală și consolidând lanțul de aprovizionare Oppo. Compania chineză este singurul producător de smartphone-uri care deține o fabrică în Turcia după ce a primit o certificare CKD (Completely Knocked Down), care permite fabricii să construiască produsele OPPO de la zero, nu doar să asambleze componente gata importate.

Construită în patru luni și situată la doar câțiva kilometri de sediul Oppo din Atașehir, fabrica de 10.200 mp are aproximativ 850 de angajați, dintre care 99% sunt cetățeni turci locali. În loc de lucrări de asamblare tradiționale, această fabrică inteligentă desfășoară întregul proces de producție al smartphone-urilor printr-o linie de fabricație Surface Mount Technology (SMT), care oferă un nivel ridicat de automatizare. În plus, se estimează că fabrica va oferi aproximativ 10.000 de locuri de muncă din perspectiva lanțului de aprovizionare.

Fabrica produce în prezent telefoane inteligente din seria A și Reno Lite, unele ce ar putea ajunge şi în oferta retailerilor locali din ţara noastră.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.