La standul OPPO pe lângă OnePlus 10 Pro se aflau și două modele aduse recent în portofoliu pe 2022. Mă refer la OPPO Find X5 și Find X5 Pro.
Am înțeles că se depun diligențe serioase spre a aduce mai multe modele OPPO din segmentul premium și în țara noastră pe canal oficial. Mai multe detalii veți avea pe Gadget.ro din momentul în care primim un comunicat pe această temă sau le găsim listate la eMAG, Orange etc.
OPPO Find X5 – hands-on;
Specificații complete pentru OPPO Find X5 5G:
- display AMOLED de 6.55 inci cu rezoluție 2400 x 1080 pixeli, rată de refresgh la 120Hz, raport display / corp de 89%, luminozitate în peak de până la 1000 nits, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass Victus, aspect 20:9, 402 ppi;
- procesor Qualcomm Snapdragon 888 5G dezvoltat pe 5nm, Adreno 660 GPU, 8 GB / 12 GB RAM, 128 / 256 GB spațiu de stocare de tip UFS 3.1;
- ColorOS 12.1 dezvoltat pe Android 12;
- dual-sim, 5G, Wi-Fi 6, bluetooth 5.2, difuzoare stereo, USB Type-C 3.1, NFC, localizare dual-band pe A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO și QZSS, cititor de amprentă integrat în display;
- wide de 50 Megapixeli cu f/1.8 – PDAF multidirecțional și OIS – echivalent 24mm, tele de 13 Megapixeli cu f/2.4, zoom optic 2x și PDAF – echivalent 52mm, ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 110 grade, PDAF multidirecțional, Hasselblad Color Calibration, LED flash, filmează 4K cu până la 60 fps;
- cameră frontală de 32 Megapixeli cu f/2.4 – echivalent 25mm, filmează la 1080p cu 30 fps;
- baterie de 4800 mAh cu încărcare la 80W pe fir, încărcare wireless la 30W și funcția de reverse wireless charging la 10W, 196 gr. și dimensiuni de 160.3 x 72.6 x 8.7 mm.
OPPO Find X5 – primele impresii
Dacă ai avea în față un OPPO Find X5 sau un OnePlus 10 Pro ți-ar fi greu să faci diferența. Dacă le cunoști specificațiile îl alegi pe cel cu display-ul mai mare – 6.55 vs 6.7 inci. Ambele au ecran curbat, decupaj sub formă de bulină pentru camera frontală de 32 Megapixeli, folie de plastic aplicată peste ecranul protejat cu sticlă Gorilla Victus (generația a 7-a).
Doar că OPPO a fost mai inspirat la implementarea modulului de la camera principală. Modelul la care am făcut hands-on era îmbrăcat într-o culoare mată și cu zona camerei cu cei trei senzori în negru șucios. Mi se pare o implementare reușită.
Ca și calitatea a fabricației, design și materiale utilizate, OPPO îmi amintește de HTC în vremurile sale bune. OPPO Find X5 are structură de rezistență din aluminiu, îl simți drept un dispozitiv solid (asta până când trece prin cine știe ce test de îndoire). În partea superioară se află un microfon, în lateral dreapta veți da de butonul de pornire colorat în verde, la bază se află un difuzor, portul USB Type-C 3.1, slotul pentru cele două cartele nanoSIM. În lateral stânga veți găsi tastele pentru reglarea volumului, Up și Down clar individualizate.
Din punct de vedere hardware s-a mers pe un chipset puterni ce îl găseam în 2021 pe vârfurile de gamă din universul Android. Acum coboară pe un upper mid-range cu veleități de telefon premium. Sunt curios cum funcționează tehnologia Hasselblad, dacă au reușit să vină cu ceva mai bun față de OnePlus 9 Pro.
Zona de setări de la OPPO mi-a plăcut mai mult față de ce am găsit la OnePlus 10 Pro. Am apreciat lipsa shell-ului adus cu swipe din colțul dreapta. Mă rog, cine știe. Se transformă într-o funcție adusă pe toate smartphone-urile Android.
Una peste alta, mi se pare un telefon cu design plăcut, cu un software bine pus la punct. Sunt curios dacă este adus alături de Find X5 Pro și mai ales la ce preț. OPPO nu iese neapărat în față prin raportul preț / specificații, au pe Realme în grup ce este responsabil pe nișa asta.
Fotografiile și materialul video sunt făcute cu Samsung Galaxy S22 Ultra. Prezența la MWC Barcelona 2022 a fost posibilă cu ajutorul Samsung România.