Hardware

Dacă vă întrebaţi de ce Oppo vinde anual zeci de milioane de smartphone-uri, trebuie să ştiţi că producătorul chinez inveşte sume uriaşe în cercetare & dezvoltare, iar din acest motiv device-urile sale integrează anumite tehnologii cu adevărat utile.

În condiţiile în care smartphone-ul a devenit camera foto de buzunar a tuturor, Oppo ştie că această zonă este una foarte sensibilă şi că un senzor foto poate face diferenţa dintre succes şi eşec. Cea mai nouă tehnologie inventată de Oppo este o cameră foto duală cu zoom optic 5x denumită comercial Dual Camera Zoom.

Camera foto Dual Camera Zoom este formată din peste 50 de piese inviduale integrate într-un modul de doar 5.7 mm grosime. Se utilizează un mecansim similar periscopului utilizat pe submarine. Lumina este reflectată printr-o prismă rotativă către o lentilă telephoto poziţionată la un unghi de 90 de grade, iar pentru un control mai ridicat al zoomului mecanismul se roteşte treptat la 0.0025 grade. Sistemul Dual Camera Zoom dispune şi de stabilizare optică a imaginii (OIS) astfel încât rezultatul obtinut prin zoom-ul optic 5x să fie cât mai clar.

Pentru a înţelege importanţa aceste noi tehnologii, trebuie menţionat că cel mai bun zoom optic utilizat la ora aceasta pe un smartphone normal este de 2x şi este prezent la iPhone 7 Plus. Există telefoane cu zoom optic mai mare, însă acestea întră în segmentul camera phone-urilor, iar aceste device-uri au dimensiuni considerabil mai mari. Camera foto Dual Camera Zoom va putea fi integrată pe smartphone-urile normale cu o grosime de 6-7 mm.

Sursa: gsmarena.com