OPPO a lansat două smartphone-uri mid-range pe care le vom descoperi cât de curând și în țara noastră. Începem cu OPPO Reno10 5G, iar într-un material dedicat discutăm despre OPPO Reno 10 Pro 5G.

Apropo, să nu încurcați Reno 10 în ediția de Europa cu ce a fost anunțat prin mai în China. Pur și simplu, diferă ca hardware etc.

Mai întâi să vedem ce specificații îl animă pe Reno 10 5G.

Smartphone

Date tehnice
OPPO Reno10 5G
Data de lansare4 iulie 2023 pentru varianta de Europa
CertificareIPX4
EcranOLED de 6.7 inci cu rezoluție FHD+, luminozitate de până la 950 nits și rată de refresh la 120Hz
ProcesorMediaTek Dimensity 7050 dezvoltat pe 6nm, 2 x ARM Cortex-A78 la 2.6 GHz și 6 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz
Memorie8 GB RAM și 256 GB stocare, slot pentru microSD
GPUMali-G68 MC4
Sistem de operareColorOS 13.1 bazat pe Android 13
Conectivitatedual-sim, 5G, Wi-Fi 6, bluetooth 5.3, NFC, port infraroșu, USB Type-C, cititor de amprentă optic integrat în display
Cameră foto și videowide de 64 Megapixeli cu f/1.8;

ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 li unghi de 112 grade;

tele de 32 Megapixeli cu f/2.0 și zoom 2x;
Cameră de selfie-uri32 Megapixeli cu f/2.4
Baterie5000 mAh cu încărcare pe fir la 67W
Greutate185 gr.
Dimensiuni162.29 x 74.05 x 7.99 mm

OPPO Reno10 5G – primele impresii

Display-ul OLED este curbat și cu rată de refresh la 120Hz

Am avut ocazia pentru câteva minute să-l întorc pe Reno10 5G pe toate fețele. Este un smartphone cu spate din plastic, structură de rezistență din plastic și ca design pot să spun că îmi place. Spatele este într-un gradient de culoare și de fapt întregul spate mi-a amintit puțin de unele smartphone-uri Nova și Honor lansate în ultimii ani, cel puțin modul în care au organizat senzorii de la camera principală.

Reno10 5G integrează chipsetul MediaTek Dimensity 7050 ce a fost prezentat la început de mai 2023. Este un hardware conceput pentru smartphone-urile mid-range.

Sunt două variante de culoare: Ice Blue și Silvery Grey.

La bază se află unul dintre difuzoare, portul USB Type-C, microfon și slotul pentru cele două cartele nanoSIM și microSD. În partea superioară se află un alt microfon și portul infraroșu ce transformă telefonul în telecomandă ad-hoc pentru electronicele din locuință.

În lateral stânga au dispus butonul de pornire și tasta pentru reglarea volumului, iar pe lateral stânga nu se află niciun element de conectivitate. Camera de selfie-uri este adusă într-un decupaj devenit cumva clasic în 2023.

Dispunerea senzorilor de la camera spate amintește de…

Modulul senzorilor de camera principală iese în evidență printr-o dispunere a la Huawei / Honor. Camera wide este clar individualizată față de senzorul ultrawide și cel tele. De fapt, tele-ul ar trebui să joace un rol crucial și să ajute acest smartphone în a livra portrete de bună calitate. Mi se pare a fi un diferențiator față de alte smartphone-uri mid-range ce fac crop din senzorul principal pentru zoom-ul 2x.

Gradientul din partea spate la fel aș spune că-mi aminteșe de smartphone-uri lansate în urmă cu ceva timp. Mă rog, asta contează fix spre zero pentru că telefonul chiar stă bine în mână, are materiale de bună calitate și o finisare a la OPPO, un fel de HTC în vremurile sale bune.

Display-ul OLED este curbat, are diagonală de 6.7 inci, luminozitate ok și rată de refresh la 120Hz. Nu am găsit informații despre sticla aplicată, dacă este Corning Gorilla Glass sau au pus ceva proprietar. Am văzut că este cumva un element comun printre companiile chinezești să renunțe la Gorilla Glass pe smartphone-urile mid-range și chiar pe cele de top.

Interfața ColorOS este cea bine cunoscută, suportul software ar putea fi și mai bun

OPPO Reno10 5G dacă îmi amintesc corect aduce 2 ani pentru portarea de versiuni noi Android și trei ani pe partea de patch-uri de securitate (sub benchmark-ul din domeniu, Galaxy A54). Interfața ColorOS este cea devenită cumva cunoscută, nimic nou. Printre aplicațiile preinstalate specifice smartphone-urilor Google veți descoperi și Clone Phone, Find Device, Facebook, IR Remote, LinkedIn etc. Majoritatea le poți deinstala la prima pornire a telefonului.

Nu s-a specificat prețul din Europa și nici pe cel local nu l-am aflat. Pe 18 iulie am înțeles că vor avea un eveniment local și acolo aflăm toate informațiile.

Prețul este cel care-i sporește sau scade atractivitatea în segmentul mid-range

Una peste alta, prețul joacă un rol capital. Am înțeles ce dorește OPPO, acum să vedem și câți bani dorește să se scoată din portofel sau de pe card pentru Reno10 5G. Nu-i rău, dar nici nu mi se pare că și-au propus să ne impresioneze în mod deosebit. O să vină la review și aflați toate detaliile într-o recenzie cât mai cuprinzătoare, specifică Gadget.ro.

Galerie de imagini cu OPPO Reno10 5G: 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.