Alături de OPPO Reno10 5G a fost prezentat și OPPO Reno10 Pro 5G, în varianta europeană. Nu trebuie să-l confundați cu cel adus în China.

Diferențe de design între cele două modele sunt aproape inexistente.

Specificații complete pentru OPPO Reno10 Pro 5G:

Smartphone

Date tehnice
OPPO Reno10 Pro 5G
Data de lansare4 iulie 2023 pentru varianta europeană
CertificareIPX4
EcranOLED de 6.7 inci cu rezoluție FHD+, rată de refresh la 120Hz și luminozitate de până la 950 nits (HDR)
ProcesorQualcomm Snapdragon 778
Memorie12 GB RAM și 256 GB stocare
GPUAdreno 642L
Sistem de operareColorOS 13.1 bazat pe Android 13
Conectivitatedual-sim, 5G, Wi-Fi 6, bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C, cititor de amprentă integrat în display
Cameră foto și videowide de 50 Megapixeli cu f/1.8 și OIS

ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 112 grade;

tele de 32 Megapixeli cu f/2.0 și zoom 2x;
Cameră de selfie-uri32 Megapixeli cu f/2.45, RGBW și autofocus
Baterie4600 mAh și încărcare pe fir la 80W
Greutate185 gr.
Dimensiuni162.3 x 74.2 x 7.89 mm

Diferențele între Reno10 Pro și Reno10 sunt date de către procesor (MediaTek Dimensity 7050 vs Qualcomm Snapdragon 778G), cantitatea de memorie RAM (12 GB RAM vs 8 GB RAM), capacitatea bateriei ce este mai mare la Reno10 cu 400 mAh, dar cu tehnologie puțin mai lentă de încărcare (80W pe fir vs 67W). Diferențe sunt și la nivel de cameră principală – senzor wide de 50 Megapixeli cu OIS vs 64 Megapixeli fără OIS.

Spate din plastic, dar cu un feeling plăcut + grip bun pentru că este cumva compact pentru cei 6.7 inci ai display-ului OLED curbat

OPPO Reno10 are slot pentru microSD, element ce lipsește la Reno10 Pro.

OPPO Reno10 Pro 5G – primele impresii

Nu sunt diferențe de design față de OPPO Reno10, până și dimensiunile sunt aproape identice. Este un smartphone cu structură de rezistență din plastic și spate din plastic, sticlă aplicată peste display-ul OLED fără a se preciza clar dacă este Gorilla Glass sau altceva. Au pus folie de protecție din plastic, din fabrică.

Senzorul wide are 50 Megapixeli cu OIS

Decupajul pentru camera de selfie-uri se află în poziție centrală, într-o bulină. Panelul OLED este de tip curbat, iar raportul display / corp mă aștept să fie de peste 88 – 89%. Muchiile nu sunt generoase.

La bază se află portul USB Type-C 2.0, unul dintre difuzoare, microfon și slotul pentru cele două cartele nanoSIM. În partea spate sunt individualizați senzorii: wide-ul de 50 Megapixeli cu OIS într-un cerc și ultrawide + tele în mod separat.

Pe lateral dreapta se află tasta pentru reglarea volumului și butonul de pornire cu o tentă verde aplicată (culoarea specifică OPPO). În partea superioară se află microfonul și portul infraroșu. Una peste alta, este un smartphone corect pentru categoria de preț din care face parte. Cel puțin dacă îl analizăm în ce privește designul.

Nu am să pricep de ce au revenit la procesorul Qualcomm Snapdragon 778G ce în opinia mea ca și performanțe cred că va fi depășit de către Reno10 cu MediaTek Dimensity 7050. Ar fi fost logic să vină precum Pro-ul din China cu MediaTek Dimensity 8200 dezvoltat pe 4nm.

Aplicațiile Google + ceva aplicații de la OPPO ce pot fi dezinstalate, în mare parte

Cu 12 GB RAM și 256 GB stocare cred că va rula majoritatea jocurilor și aplicațiilor, chiar și cu Snapdragon 778G (chipset ce a făcut istorie pe Galaxy A52s). Din câte am înțeles va primi update software pentru 2 iterații Android și 3 ani pe partea de upgrade firmware cu patch-uri de securitate etc. Sunt câteva aplicații preinstalate, dar nu aș spune că avem bloatware excesiv.

Mă aștept la rezultate decente de la camera foto. Punctele PRO sunt date de OIS-ul de pe senzorul wide, zoom-ul optic 2x de pe senzorul tele și cam atât. OPPO de obicei are un soft bine pus la punct.

Pe 18 iulie vom avea lansarea națională pentru Reno10 și Reno10 Pro

Una peste alta, abia aștept să discutăm despre Reno10 și Reno10 Pro cu ofertele la precomandă pe masă. Mi se pare că segmentul mid-range este mai aglomerat ca niciodată.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.