Diverse

2023 a fost unul al disputei între Oppo şi Nokia, însă aproape de fiecare dată şifonată a ieşit Oppo şi celelalte nume din grup.

Short long story: Nokia a licenţiat Oppo cu nişte brevete legate de conectivitate (4G şi 5G) şi de funcţii de securitate. După ceva timp Oppo a considerat că Nokia cere prea mulţi bani pentru a continua această licenţiere, astfel că de prin 2022 nu a mai platit. Compania finlandeză a dat Oppo în judecată peste tot pe unde a putut şi a cam câştigat toate procesele (de aceea în unele ţări Oppo şi OnePlus nu şi-au mai putut vinde telefoanele).

Dar iată că începutul de 2024 este echivalentul cu pacea dintre cele două companii. Oppo şi Nokia au anunţat un parteneriat pe termen lung pe o serie de patente, inclusiv unele esenţiale legate de tehnologia 5G. Vorbim de peste 20.000 de patente, din care mai bine de 6000 au legătură cu 5G-ul.

În acest context Nokia îşi va retrage din instanţe ce procese mai avea pe rol, iar Oppo va putea vinde fără probleme smartphone-uri şi tablete în toată Europa.

Sursa: reuters.com