Smartphone

Dacă Samsung şi Huawei se luptă să optimizeze tehnologia implementată pe smartphone-urile pliabile, alţi producători caută soluţii alternative cu care să atragă noi clienţi. Oppo şi Xiaomi au prezentat în aceeaşi zi primele prototipuri de telefoane inteligente cu cameră frontală integrată sub display.

Prin această implementare se doreşte obţinerea de device-uri cu ecrane complet FullView fără niciun fel de artificiu tehnic (bretoane, cameră frontală tip periscop, slider etc). Practic camera frontală se va afla sub ecran în zona superioară, iar atunci când camera nu va fi activă, display-ul se va comporta ca unul normal.

În ambele exemple zona unde se află camera foto se înnegreşte în momentul în care se doreşte realizarea unei fotografii, probabil pentru a reduce cantitatea de lumină primită din exterior.

Brian Shen, vicepreşedintele Oppo, a declarat că această tehnologie este într-o fază incipientă şi că rezultatele primite vor fi la început mult mai modeste decât cele obţinute cu o cameră frontală clasică.

Din păcate această tehnologie nu va fi disponibilă comercial prea curând, primele device-uri le vom vedea probabil spre sfârşitului lui 2020, poate chiar începutul lui 2021.

Sursa: gsmarena.com