Retelistica

Ştirea zilei a fost confirmată deja de mai multe site-uri de profil, se pare că Orange s-a înţeles cu Telekom pentru achiziţia Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Discuţiile dintre cele două companii sunt vechi, însă abia acum au ajuns la un numitor comun.

Cele două companii au cerut la Autoritatea Națională pentru Comunicații (ANCOM) clarificări privind mutarea unor tranșe de numerotație, pentru rețele fixe, de la Telekom la Orange. Orange va prelua astfel serviciile de telefonie fixă şi internet fix ale Telekom şi le va integra în businessul său.

Statul român a semnat deja un acord de principiu cu Orange pentru preluarea operaţiunilor fixe ale Telekom şi va deţine 20% din acţiunile viitoarei entităţi.

Se pare că oficialii celor două companii vor face anunţul oficial peste câteva zile, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Cât despre operaţiunile de telefonie mobilă, Telekom are în acest moment două variante: fie continuă discuţiile cu RCS & RDS, singura companie interesată de preluarea acestora, fie rămân în piaţă şi vor avea prezenţă activă doar în segmentul mobile. Televiziunea la rândul său se află în incertitudine, până în acest moment neexistând un cumpărător serios interesat de aceasta.

Sursa: profit.ro