Tablete

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a anunţat semnarea acordului-cadru cu Orange România pentru achiziţia de aproximativ 83.000 de tablete + serviciile de internet aferente pentru o perioadă de 2 ani.

Tabletele vor fi livrate în şcolile din Bucureşti şi alte 14 judeţe din Regiunea Centru şi Regiunea Sud. Pentru a câştiga această licitaţie Orange s-a asociat cu firma Advanced Technologies SRL cunoscută în ţara noastră după brandul Vonino. Vorbim astfel de 83.000 de tablete Vonino cu internet 4G oferit de Orange.

Partea amuzantă a acestui acord-cadru este că el a fost semnat miercuri, 9 septembrie, însă în caietul de sarcini pe care alianţa Orange / Vonino şi l-a asumat scrie că “perioada de livrare nu poate depăşi 15 zile de la semnarea contractelor subsecvente, dar nu mai târziu de 10 septembrie 2020”. Teoretic cele două companii au avut la dispoziţie 24 de ore de livrare a tabletelor, însă practic ele vor fi livrare cel mai probabil până la sfârşitul acestei luni.

Licitaţia a fost câştigată pentru suma de 41313608.8 lei fără TVA pentru un total de 82.826 tablete, adică un preţ per tabletă + internet pe 2 ani de 498.9 lei.

Licitaţia pentru restul de aproximativ 160.000 de tablete va fi reluată vineri, 11 septembrie, urmând ca aceste tablete să ajungă în şcoli cel târziu la sfârşitul lunii noiembrie.

Sursa: hotnews.ro

Categorii: orangetablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.