Retelistica

Oficialii Orange şi cei ai Telekom s-ar fi înţeles de ceva timp asupra vânzării Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), însă această tranzacţie avea nevoie şi de aprobarea statului român, cel care deţine 46% din această companie.

Pentru a discuta cu oficialii guvernamentali, în ultimele zile au fost la Bucureşti doi oameni importanţi din partea Telekom: Michael Tsamaz, CEO-ul grupului elen OTE şi Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom.

Se pare că discuţiile au fost finalizate cu succes, astfel surse din piaţă anunţă că Orange a cumpărat Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) – telefonie fixă + internet fix. Săptămâna viitoare membrii din conducerea Orange şi OTE Group vor veni în România pentru a discuta ultimele detalii despre tranzacţie şi pentru a semna contractul de achiziţie.

Dacă la fostul Romtelecom situaţia este clară, divizia mobile încă nu are un cumpărător. În cazul Telekom Romania Mobile Communications se vehiculează acelaşi nume al bulgarului Spas Roussev, însă nu se ştie în ce stadiu se află discuţiile sau dacă acestea au mai avansat.

Nu avem informaţii noi nici despre postul TV, se pare că nici negocierea cu Digi nu a ajuns în fazele finale.

Sursa: economica.net