Diverse

Compania franceză Orange doreşte să se implice mult mai activ în segmentul serviciilor financiare, de aceea a demarat negocieri cu Groupama la sfârşitul cărora ar trebui să apară Orange Bank, bancă dedicată device-urilor mobile.

În acest moment Orange oferă servicii financiare în Orientul Mijlociu şi Africa prin Orange Money şi în Polonia prin Orange Finanse. Dacă actualele discuţii se vor finaliza cu succes, Orange Bank ar trebui să funcţioneze încă din prima parte a anului viitor în ţări precum Franţa, Spania sau Belgia. În funcţie de evoluţia în aceste ţări, Orange va decide dezvoltarea în toate regiunile în care grupul este prezent, inclusiv România.

Pentru a crea noua bancă, Orange ar prelua 65% din acţiunile Groupama Banque şi s-ar utiliza de întreaga reţea a sucursalelor Groupama. Serviciile oferite de Orange Bank vor fi unele bancare standard, de economisire, de creditare sau de asigurări.

Cu siguranţă acest proiect al operatorului portocaliu este de viitor, deoarece până în 2018 îşi propune să obţină venituri de peste 400 milioane euro din servicii financiare.

Sursa: zf.ro

Categorii: diverseorange

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.