Retelistica

Orange Business Services oferă viteze de până la 10 Gbps prin DIA (Dedicated Internet Access), pentru companiile din București și Constanța.

Tehnologia folosită este XGS-PON, iar vitezele ajung până la 10 Gbps. XGS-PON este un standard îmbunătățit pentru comunicații în rețele optice pasive. Noua tehnologie debutează în București și parțial în Constanța, iar acoperirea va fi extinsă treptat și în alte orașe din țară.

Sunt trei componente în DIA:

🟠 router CPE ce îndeplinește funcții de rutare și monitorizare + funcții adiacente pentru livrarea de servicii suplimentare (IP-VPN, telefonie SIP Extensie / SIP Analog);

🟠 linie de acces ce asigură conexiunea între router și rețeaua Orange (fibră optică sau buclă locală radio);

🟠 rețeaua Orange preia traficul companiei prin tehnici specifice MPLS și îl transferă către alte rețele prin puncte de interconectare.

În ultimul an și jumătate, în care nevoia de acces la connectivitate a crescut semnificativ, Orange Business Services a dovedit că este partenerul tehnologic de încredere al business-urilor din România prin serviciile noi aduse pe piață și prin inovațiile la nivel de rețea. În martie, am lansat în premieră în România o soluție de Wi-Fi 5G la punct fix, menită să ofere viteze superioare în zonele fără fibră optică. Acum, divizia de business a Orange confirmă calitatea de leader pe piață în calitatea și acoperirea rețelei, dar și în implementarea celor mai noi și inovatoare tehnologii de comunicații lansând național benzi de până la 10 Gbps prin fibră optică, pentru a susține mai departe nevoile de conectivitate și de digitalizare din mediul public și privat.” – Florin Popa, director business to business Orange România. 

Mai multe detalii găsiți pe website-ul dedicat.

Categorii: retelistica
Tag-uri: 10 Gbpsorange

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.