Orange Reyo – un misterios telefon disponibil din 20 decembrie

21/11/2013

Pe Orange.ro în secțiunea de slide-uri dați de un slide cu titlul: Lumea smartphone este a ta. Sunt afișate trei telefoane: Orange Zali, Orange Hiro și Orange Reyo. Primele două telefoane sunt cunoscute în ce privește specificațiile, prețul etc. La Orange Hiro v-am adus și unul dintre primele review-uri din țara noastră.

Orange Reyo este necunoscută. Pe Google nu am găsit nicio referință în ce-l privește. Trebuie să precizez că este listat cu mențiunea: Din 20 decembrie la prețul de 0 euro cu Pantera 23 /23 euro pe lună, minute nelimitate în rețea, 200 de minute naționale și internaționale, SMS-uri nelimitate în rețea, SMS-uri naționale nelimitate, 1 GB trafic de date, acces nelimitat la m.orange.ro, Orange TV Go, Orange Antivirus, Backup Kit, Orange Cloud.

Telefonul iese în evidență prin designul cu linii ce amintesc de seria GALAXY, rotunjit puternic la colțuri. Nu am nici cea mai vagă idee care-i sunt specificațiile hardware, dar pare a fi un smartphone mid-range cu preț de best-buy.

Update 1 : Gabriel Răducanu mi l-a semnalat într-o bază cu teste de benchmark. De acolo tragem primele informații. Orange a colaborat cu ZTE pentru Orange Reyo, procesor dual-core pe ARMv7, 1 GB RAM. 

Update 2: După forma telefonului ar putea fi ZTE Blade Q sau ZTE Blade Q Maxi. La cât de mare este față de Orange Hiro / display de 4.3 inch înclin să cred că este ZTE Blade Q Maxi sub Orange Reyo. ZTE Blade Q are display de 4.5 inch și ar fi trebuit ca în imaginea Orange să nu fie o diferență așa mare între cele două telefoane, dar sunt presupuneri care trebuie tratate cu o mare doză de scepticism.

Specificațiile lui ZTE Blade Q Maxi / aflat cel mai probabil în spatele lui Orange Reyo:

ZTE-Blade-Q-Maxi

– display TFT de 5 inch cu rezoluție 480×854 pixeli;

– procesor MediaTek MT6572 de tip dual-core la 1.3 GHz, MALI-400, 1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– 3G cu viteze în download de până la 21 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 5 Megapixeli, autofocus, LED flash, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 2000 mAh, 9.1 mm grosime.

Nu ar trebui să fie mai scump de 200 – 250 euro fără semnarea unui contract.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.