Retelistica

Orange România a publicat rezultatele financiare aferente celui de-al patrulea trimestru din 2023, cât şi situaţia la nivelul întregului an încheiat la 31 decembrie.

În 2023 cifra de afaceri a fost de 1.551 de miliarde de euro, în scădere cu 1.2% față de aceeași perioadă a anului trecut. În al patrulea trimestru, Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată de 407 de milioane de euro, în creștere moderată cu 1.5% față de T4 2022.

La 31 decembrie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9.5 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1.1 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1.1 milioane de clienți.

Finalul de an a fost marcat de semnarea acordului între Orange și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ce a anunțat intenția de a crea un singur operator de telecomunicații complet convergent.

Eforturile de extindere a rețelei au continuat anul trecut, când peste 500 de noi localități din mediul urban și rural au primit acces la conectivitate 4G și 4G+. Rețeaua 4G acoperă 98.77% din populație, în timp ce rețeaua 4G+ acoperă 82.58% din populație. 13 noi orașe au beneficiat în 2023 de rețeaua 5G/5G+, ajungând la un total de 38 de orașe cu cele mai rapide viteze mobile, de până la 1.5 Gbps.

Ușurința în portare și deschiderea unui număr nou, realizată integral din aplicație și din confortul casei, au adus o creștere de peste 60% a bazei de clienți YOXO în 2023 vs. 2022 și o creștere de peste 100% a numărului de clienți nou veniți în T4 2023 față de T4 2022.

”2023 a fost un an plin de noi provocări la nivel local, într-un context economic complex și încercat de presiuni concurențiale. Ne-am concentrat acțiunile în jurul consolidării performanței companiei, cu accent pe menținerea calității rețelei și pe îmbunătățirea experienței clienților noștri, marcând etape importante în acest sens. Azi, românii au acces la cel mai rapid internet mobil, 5G, cu viteze de până la 1,5 Gpbs, prezent în 38 de orașe, și la oferte și servicii accesibile de comunicații. Am încheiat anul cu anunțul semnării acordului între Orange și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ce a anunțat intenția de a crea un singur operator de telecomunicații complet convergent.

În continuare, ne vom concentra pe performanța rețelei, pe interacțiunile cu clienții și pe prezența în zona de digital, unde ne dorim să furnizăm servicii cât mai atractive. Vom duce mai departe, totodată, implicarea în proiecte sociale și acțiuni care reflectă grija noastră pentru mediu. Prin toate aceste demersuri ne menținem ambiția de a rămâne în fruntea industriei și de a aduce schimbări benefice pe termen lung în toate comunitățile în care suntem prezenți”, a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange România.