Retelistica

Orange România vrea să renunţe la facturile tipărite pe hârtie, iar în cazul clienţilor unde există o adresă de mail ataşată conturilor, operatorul telecom a început să trimită deja SMS-uri de informare prin care le transmite acestor că nu vor mai primi factura în format fizic.

“Salut! Te anunțăm că, începând cu luna aceasta, factura ta Orange va fi disponibilă exclusiv în format electronic și o vei primi lunar pe e-mail. O poți accesa oricând și pe calculator, în My Orange https://oran.ge/facturi sau din SMS-ul prin care te-am înștiințat de emiterea facturii”, se arată în mesajul transmis de operator.

Cei care nu deţin încă o adresă de mail vor continua să primească factura tipărită, însă numărul acestora este din ce în ce mai redus, astfel că la un moment dat Orange ar putea renunţa definitiv la această formă de transmitere a facturilor.

“SMS-ul a fost transmis către câteva mii de clienți care primesc deja factura Orange și prin intermediul e-mail-ului. Pentru a le fi mai ușor să intre în posesia facturii în format digital, clienții o pot descărca direct din SMS sau o pot accesa din aplicația My Orange. Ne dorim să sprijinim clienții în adoptarea metodelor digitale de primire și de plată a facturii și, în același timp, să contribuim la reducerea consumului de hârtie. Acest tip de acțiuni fac parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, cu scopul de reducere a impactului asupra mediului înconjurător. Clienții au opțiunea de a păstra factura în format fizic. Dematerializarea proceselor și eficientizarea consumului de resurse – în acest caz, cel de hârtie – înseamna parcurgerea unui drum lung, dar care ne ajută pe noi toți, companii și clienți, să avem un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător”, au afirmat reprezentanții Orange România.

Sursa: profit.ro