Software

În capitala României există peste 6000 de nevăzători, iar unul dintre ei, Florin Georgescu, a realizat împreună cu Orange România, Fundaţia Orange şi Asociaţia Tandem aplicaţia Tandem Acces. Aceasta va oferi tuturor nevăzătorilor, dar şi celor cu probleme acute de vedere, posibilitatea de a circula fără prea mari emoţii prin toate cele 53 de staţii ale metroului bucureştean.

Tandem Acces se utilizează de o reţea de peste 1000 de dispozitive bluetooth montate în punctele de acces importante ale tuturor staţiilor de metrou. Practic un nevăzător trebuie să instaleze aplicaţia pe un smartphone cu Android sau iOS, să activeze bluetooth-ul şi internetul pe mobil, iar în momentul în care ajunge la metrou va fi direcţionat prin diverse mesaje vocale unde să se îndrepte pentru a ajunge pe peron, pentru a schimba staţia, îl va avertiza unde sunt scări, îi va spune unde se poate găsi liftul şi multe alte informaţii extrem de utile pentru a circula fără probleme.

Valoarea proiectului Tandem Acces se ridică la 262.000 lei, iar din această sumă Orange România a donat 222.000 lei. Bucureştiul devine astfel prima capitală europeană care deţine un sistem de uşurare a circulaţiei la metrou pentru nevăzători bazat pe tehnologie bluetooth.

Sursa: asociatiatandem.ro

Categorii: orange
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.