Retelistica

Sfârşitul de an se anunţă cu provocări pentru Orange şi RCS & RDS, cele două companii primind zilele acestea inspecţii inopinante din partea reprezentanţilor Consiliului Concurenţei.

Se pare că Orange şi RCS & RDS sunt investigate pentru un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Pentru a se obţine o autorizaţie de construcţie în România sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilități urbane, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili dacă construcția propusă nu creează dificultăți în funcționarea rețelelor edilitare din zonă, iar operatorii le emit contra cost.

Consiliul Concurenţei deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii ar fi impus un tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea acestui aviz.

Situaţia nu este tocmai nouă, în primăvara acestui an şi Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) fiind investigată pentru aceleaşi suspiciuni.

Sursa: profit.ro