Arhiva

Consiliul Concurentei a decis sa amendaze Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta. “Decizia a fost adoptata luni, 14 februarie, intr-o sedinta a Consiliului Concurentei. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010”, a declarat, marti, presedintele autoritatii, Bogdan Chiritoiu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca operatorii au dreptul sa conteste decizia Consiliului Concurentei in justitie.

Investigatiile impotriva celor doi operatori au fost demarate in 2006, dupa ce firma Netmaster Communications a acuzat Orange si Vodafone de abuz de pozitie dominanta legat de interzicerea accesului operatorului la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale (care provin din retelele altor operatori nationali) in retelele celor doi operatori de telefonie mobila.

Este cea mai mare amenda pe care a acordat-o pana acum Consiliul Concurentei.

Sursa: Financiarul

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.