Arhiva-Hardware

Îți plac jocurile? Și nouă! De fapt, cui nu-i plac jocurile?! Ești însă dispus să plătești 1400 lei  pe un Xbox? Nu? La același lucru s-au gândit și fondatorii Ouya, care au reușit să strângă – prin intermediul Kickstarter – suma de 8.5 MILIOANE de dolari într-o singură lună!

Ouya este – sau mai bine zis va fi – o consola de gaming bazată pe sistemul de operare Android 4.0, evident cu câteva modificări bine venite în acest caz. Și cum Google Play este plin de jocuri de toate genurile, cu siguranță noua consolă nu va duce lipsă de „materiale de studiu”!

Device-ul va avea un procesor Tegra 3 quad-core, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth LE 4.0, un port USB 2.0 si un port ethernet, conexiunea la TV facându-se prin HDMI.

În pachet vei primi nu doar consola ci și un controller în toată regula, ce-i drept fără force feedback sau accelerometru.

Și dacă tot vorbim de controller, acesta va avea: doua stick-uri analogice, un directional pad, opt „action buttons” și un „system button”. Foarte interesant este faptul că, pe lângă toate butoanele specificate anterior, controllerul va avea și un touchpad – extrem de folositor în cazul jocurilor touch-based. Deci nu, nu vei juca Angry Birds folosind stick-ul și butoanele.

Ca orice altă consolă „respectabilă” Ouya va permite conectarea simultană a până la patru controllere.

Prețul va fi unul cât se poate de competitiv: 109$ în SUA și 115$ în restul țărilor. În acest preț vei primi consola Ouya și un singur controller, prețul unui controller suplimentar fiind de 40$.

Deci…ce zici? „Ne vom  băga” la un Fruit Ninja în rețea?! :)

Sursa: Ouya