Arhiva-Gadget Fun

Recunosc că nu ştiam de acest proiect al Panasonic. Cei trei roboţi se descurcă la înot, mersul cu bicicleta şi la alergat. Sponsorizează şi o competiţie de gen ce va avea loc în insulele Hawaii. Mai multe detalii în comunicatul de presă:

Panasonic organizează concursul EVOLTA World Challenge IV în cadrul Triatlonului din Insulele Hawaii

Robotul Evolta, dezvoltat de Panasonic Corporation, participă la una din cele mai grele competiţii din lume pentru a demonstra cât de durabile sunt bateriile reîncărcabile Evolta. 

Pentru cea de-a patra competiţie EVOLTA, a fost creată o triadă de roboţi care participă la Triatlonul Ironman® din insulele Hawaii, cea mai grea competiţie Ironman® din lume. Cei trei roboţi ( înotătorul, biciclistul şi alergătorul ) vor trece prin fiecare probă având doar 3 baterii Evolta de tip AA.

“Cred că anul acesta competiţia stabileşte cel mai mare ţel de până acum. Singurele baterii pe care le putem folosi sunt cele 3 baterii reîncărcabile Evolta şi robotul o să execute în 230 km trei tipuri de mişcări diferite: înot, ciclism şi alergare. În plus, trebuie să parcurgem drumul într-o săptămână, astfel încât roboţii vor fi pe drum non-stop, exceptând timpul de reîncărcare a bateriilor.” a declarat creatorul robotilor Evolta – Tomotaka Takahashi.

Informatii cheie

l  EVOLTA World Challenge IV are loc începând cu data de 23 octombrie 2011 în Hawaii, SUA, încadrul Triatlonului Ironman ®

l  Cei trei roboţi Evolta vor concura la triatlon cu câte 3 baterii reîncărcabile Evolta şi vor trebui să înoate, să meargă pe bicicletă şi să alerge. Acestia trebuie să parcurgă drumul fără alte opriri, în afară de cele pentru reîncărcarea bateriilor, şi să ajungă la linia de sosire în termen de o săptămână (168 ore), parcurgând aproape 230 kilometri.

l  Un robot Evolta a mai concurat pe Marele Canion în 2008, cu o pereche de baterii Panasonic normale AA. Anul următor robotul a parcurs un circuit de aproximativ 24 de ore şi a câştigat un loc în Guinness World Records pentru “cea mai lungă distanţă parcursă de o maşină cu telecomandă pe baterii”. Anul trecut, a impresionat mulţimea la competiţia “53 Stations of the Tokaido” din Japonia, unde a finalizat un circuit de 500 km de la Tokzo la Kzoto, alimentat cu baterii reîncărcabile evolta de tip 12 AA.

l  Diverse momente ale fiecărei zile de competiţie vor fi transmise în direct pe site-ul oficial Evolta. De asemenea, robotii Evolta sunt prezenti în permanentă pe contul de Twitter, cu postări în limba japoneză şi engleză.

Creatorul robotului Evolta – Tomotaka Takahashi

Cunoscut la nivel internaţional ca fiind unul dintre primii creatori de roboţi japonezi, Tomotaka Takahashi este fondatorul Robo+Garage şi Profesor Cercetător Asociat la Universitatea din Tokyo.

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.