Smartphone

Producătorul sud-coreean anunță smartphone-ul Vega LTE cu specificații de top cum ar fi procesorul dual-core de 1.5 Ghz, 1 GB RAM, ecran de 4.5 inchi cu rezolutia de 1280 x 800 pixeli, conexiune de date 4G/LTE, cameră foto de 8 Megapixeli cu înregistrare HD 108p; totul la o grosime de numai 9.35 mm.

Nu este primul telefon care să încorporeze atât viteze LTE cât și ecran cu rezolutie HD; săptămâna trecută am aflat de LG Optimus LTE, iar Nexus Prime, chiar dacă nu a fost încă lansat, se știe de ceva vreme că are specificații asemănătoare. E un lucru bun să vedem că majoritatea producătorilor de telefoane mobile încep să treacă pe rezoluții  HD și procesoare dual-core.

Deși designul este destul de subțire, cei de la Pantech au reușit să “înghesuie” în telefon un acumulator de 1860 mAh care ar trebui să facă față ecranului generos și procesorului performant. Memoria internă așa cum ne-am obișnuit la majoritatea telefoanelor din aceeași clasă este de 16 GB, totuși nu ne-am supăra dacă am vedea și capacități mai mari cum sunt de exemplu la noul iPhone 4S care a ajuns acum la 64GB. Site-ul oficial mai menționează și 16GB de spațiu stocare online. Cum aproape toate companiile care produc smarphone-uri cu Android au ales să-și pună aprenta pe UI, Pantech merge puțin înainte și adaugă funcția de control prin gesturile mâinii folosind camera frontală de 1.3MP. Până când ICS va fi lansat, Vega LTE vine deocamdata cu Gingerbread.

La partea de hardware nu lipsește chip-ul NFC care încearcă să înlocuiască nevoia de a păstra în portofel mai multe carduri de credit/debit. Deocamdată telefonul este disponibil doar în Coreea de Sud, dar s-ar putea să îl vedem și în SUA. Slabe șanse să apară și în România, dar e bine de știut faptul că cei din afară fac progrese notabile pentru a ridica tot mai sus standardele.

Sursa: androidcommunity