Retelistica

Bănuiesc că aţi aflat că pe 1 decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, mai ales că în această perioadă nu există spot TV care să nu menţioneze cuvântul “centenar”. Pentru a întări acest eveniment, pe 1 decembrie apelurile telefonice dintre România şi Republica Moldova vor fi gratuite.

Această decizie vine pe fondul discuţiilor de eliminare a tarifelor de roaming existente în acest moment între cele două ţări. Cele două guverne au semnat în urmă cu doar câteva zile mai multe acorduri bilaterale, unul dintre acestea referindu-se la eliminarea acestor costuri. Ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, se aşteaptă ca aceste tarife de roaming să fie eliminate în prima jumătate a anului viitor. În locul acestora se vor aplica tarifele locale din fiecare ţară.

“Noi credeam că reușim chiar anul acesta să aplicăm tarifele locale pentru serviciile de roaming, doar că au apărut câteva discuții suplimentare din partea autorităților române cu operatorii și ne-am mai luat timp ca să putem soluționa aceste întrebări și discuții suplimentare, să ajungem la un numitor comun care ar putea satisface toți jucătorii și astfel să putem implementa. Pe data de 1 decembrie vom avea apeluri gratuite între Moldova și România. Acesta va fi un prim test de lucru cu operatorii pe acest subiect. Avem disponibilitatea tuturor operatorilor. Acum urmează agențiile să documenteze toată această inițiativă. Noi ne dorim ca în prima jumătate a anului 2019 să avem deja aceste tarife preferențiale, sau, cum le numim noi în cadrul ministerului, tarif local pentru cetățenii Republicii Moldova în România și invers, cei din România, fiind în Republica Moldova, să poată telefona la tariful lor local”, a detaliat Chiril Gaburici.

Sursa: profit.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.