Diverse

Ştiu că nu prea are legătură cu domeniul nostru de activitate, însă m-am gândit că poate fi un subiect de interes pentru voi această nouă serie documentară a celor de la National Geographic.

Începând de mâine, 6 octombrie, în fiecare marţi de la ora 22:00 veţi putea urmări pe National Geographic seria Megastadion, un documentar ce prezintă detaliat cum au fost construite stadioanele pentru Campionatul European de Fotbal din 2021.

Campionatul sărbătoreşte 60 de ani de la prima ediţie, motiv pentru care, în pofida tradiţiei, în locul unei singure ţări gazdă, meciurile vor avea loc în toate colţurile Europei. Opt capitale, alte patru oraşe şi 12 stadioane legendare, considerate adevărate minuni inginereşti, se relevă suporterilor înfocaţi ai fotbalului, pasionaţilor de megastructuri, arhitectură şi inovaţii tehnologice.

Telespectatorii vor avea acces la planurile de refacere, prezentate de managerii stadioanelor, arhitecţii, constructorii şi foşti jucători. În plus, vor afla provocările reconstruirii fiecărei arene şi vor pătrunde în zonele mai greu accesibile publicului: loje VIP, vestiare, teren.

Seria documentară va fi deschisă pe 6 octombrie de stadioanele Arena Naţională (Bucureşti) şi Ferenc Puskás (Budapesta).

Următoarele în ordine vor fi:

  • Wembley (Londra) şi Allianz Arena (Munchen) pe 13 octombrie, ora 22:00;
  • Krestovski (Sankt Petersburg) şi Stadionul Olimpic din Baku pe 20 octombrie, ora 22:00;
  • San Mames (Bilbao) şi Stadionul Olimpic din Roma pe 27 octombrie, ora 22:00;
  • Aviva (Dublin) şi Hampden Park (Glasgow) pe 3 noiembrie, ora 22:00;
  • Johan Cruyff (Amsterdatm) şi Parken (Copenhaga) pe 10 noiembrie, ora 22:00.
Sursa: hotnews.ro