Telefoane Mobile

Google şi operatorul indian Reliance Jio au anunţat în luna iunie a acestui an smartphone-ul JioPhone Next, un device foarte accesibil, unul care conform calculelor celor două companii ar trebui să ajungă în mâinile a peste 300 de milioane de indieni.

Planul din spatele acestui telefon are drept obiectiv principal furnizarea de tehnologie ieftină şi acelor indieni ce nu îşi permit în mod normal un smartphone. JioPhone Next va beneficia de conectivitate 4G şi nu ar trebui să coste mai mult de 40 – 50 dolari.

Google şi Reliance Jio au declarat în iunie că JioPhone Next va fi lansat comercial în luna septembrie, însă pe fondul crizei de procesoare, cele două companii au anunţat amânarea lansării pentru luna noiembrie. Chiar dacă vorbim de componente din categoria celor foarte ieftine, din păcate furnizorii nu pot livra cantitatea solicitată pentru acest proiect, astfel că amânarea este pentru moment singura soluţie.

Despre JioPhone Next nu ştim mai nimic la nivel hardware, însă Google şi Reliance Jio susţin că acest smartphone vrea să înlocuiască şi ultimele telefoane 2G din ţară.

Via: techcrunch.com