gAuto

Falimentul City Insurance a venit ca o undă de şoc pentru piaţa de asigurări din România, chiar pentru mulţi acest eveniment nu a fost o surpriză (compania era cunoscută drept un rău platnic când venea vorba de despăgubiri).

Golul lăsat de City Insurance a fost acoperit de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), aceasta plătind din Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) despăgubirile apărute în lunile imediat următoare anunţării falimentului (şi aici sunt multe de povestit, procedura a fost şi este în continuare foarte dificilă, banii venind greu şi foarte greu către păgubiţi).

Pentru a asigura în continuare resursele necesare pentru efectuarea plăţilor către creditorii de asigurări, ASF se pregăteşte să majoreze cota de contribuţie la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) de la 2.5% cât este în present, la 4%. Cota majorată va fi aplicată primelor brute încasate de asiguratori, astfel că asigurările generale, inclusiv RCA-urile, se vor scumpi în viitorul apropiat.

Cu cât încă nu ştim, însă este clar toate sumele suplimentare cerute de ASF vor fi plătite de beneficiarul final al poliţelor de asigurare.

Sursa: profit.ro