gAuto

Din 24 august au intrat în vigoare modificările apărute în Legea nr 203 / 2018 ce a fost publicată oficial în Monitorul Oficial din 25 iulie.

Iată declaraţia oficială postată de Ministerul Afacerilor Interne pe contul de Facebook:

“De astăzi, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore).

Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.

Și tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la polițist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetățean și polițist !“

Noul proiect mai prevede ca toate amenzile rutiere să fie plătite într-un cont bancar unic la nivel naţional, însă această prevedere va intra în vigoare abia de la 1 ianuarie 2019.

Sursa: automarket.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.