Pentru dezvoltatorii de aplicații: Raspberry Hack în aprilie, la București

21/03/2013

În ultima perioadă au fost câteva evenimente dedicate dezvoltatorilor de aplicații și reunite sunt denumirea de hackathon. A fost unul de la Microsoft, Firefox a venit cu ceva similar pentru sistemul său de operare mobil. Ambele au avut loc în aceeași locație din București, The Hub.

Uite că urmează un alt proiect de gen. De data aceasta micuțul PC denumit Raspberry Pi este în centrul atenției. Mai multe detalii în comunicatul de presă:

Bucureşti, 21 martie 2013 – Hackathon.ro organizează un nou concurs pentru pasionaţii de tehnologie. Aceştia sunt invitaţi să participe la competiţia Raspberry Hack, un eveniment unic în România, care constă într-un maraton de 24 de ore de dezvoltare hardware şi software pe cel mai mic computer din lume, Raspberry Pi. Competiţia va avea loc în perioada 20-21 aprilie în Bucureşti şi va include premii totale în valoare de 3.500 euro.

Participanţii la acest eveniment sunt aşteptaţi să dezvolte proiecte de hardware sau de software prin intermediul dispozitivului Raspberry Pi, un minicomputer de mărimea unui card de credit, capabil să ruleze un sistem de operare. Tema proiectului este la alegere, singura condiţie fiind ca acesta să fie dezvoltat în cadrul hackathonului, pe Raspberry Pi.

Câştigătorii acestei competiţii vor fi recompensaţi cu premii importante, în cadrul a două categorii de concurs: Best Hardware Project şi Best Software Project. Astfel, dezvoltatorul celui mai bun proiect hardware va câştiga 1.500 euro, iar participantul care va dezvolta cel mai bun proiect software va primi 1.500 de euro. În cadrul evenimentului se va acorda şi un premiu de popularitate, în valoare de 500 euro, proiectului care va aduna cele mai multe voturi din partea publicului.

Raspberry Hack va avea loc la Crystal Palace Ballrooms, în Bucureşti. Evenimentul va începe sâmbătă, 20 aprilie, la ora 10:30. La locaţie se vor asigura conexiunea la internet şi un kit de bază pentru dezvoltarea proiectului, ce va cuprinde un Raspberry Pi, un adaptor şi un cablu de reţea. Participarea este gratuită, iar persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul www.hackathon.ro, individual sau în echipe de câte maximum patru membri.

Competiţia este organizată cu sprijinul Robofun, BJUG (Bucharest Java User Group) si ŞapteSeri.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.