Diverse

Producătorul de camere video GoPro trece printr-o situaţie foarte dificilă din punct de vedere financiar, iar acţionarii companiei caută soluţii pentru a ieşi din această perioadă nefastă. La începutul anului aflam că pentru a rămâne pe linia de plutire, GoPro a decis să renunţe la dronele Karma şi la întreaga echipă de proiect, iar în acelaşi timp să reducă preţurile camerelor video existente deja în piaţă pentru a impulsiona vânzările.

Se pare că aceste soluţii nu au fost suficiente, astfel că GoPro vine acum cu o altă metodă de a-şi rotunji veniturile. Compania americană este deschisă să ofere tehnologia proprietară sub licenţă şi altor producători, atât timp cât produsele acestora nu intră în concurenţă directă cu camerele video de acţiune.

Conform datelor actuale, GoPro a găsit deja un partener şi anume Jabil Optics. Această companie dezvoltă soluţii foto şi video pentru diverse instituţii şi companii, având deja proiecte în desfăşurare pentru produse smart home, roboţi, sistem de condus autonom şi camere video de supraveghere. Prin acest parteneriat Jabil Optics poate utiliza lentile şi senzori proprietate GoPro fără a utiliza brandul companiei americane.

Rămâne de văzut dacă vor mai apărea şi alţi parteneri şi dacă aceste vânzări de licenţe vor fi suficiente pentru a ţine GoPro pe linia de plutire.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.