Perifericele și accesoriile ASUS ROG prezentate la CES 2022

05/01/2022

CES 2022 tocmai ce și-a deschis porțile pentru publicul larg, iar divizia de gaming ASUS a prezentat deja propunerile pentru anul în curs. Vorbim mai departe despre accesorii și periferice ROG, pentru ca într-un articol separat să vedem noutățile pe partea de notebook-uri.

Maus-ul wireless de gaming Chakram X este primul care dispune de ROG AimPoint, un senzor optic dezvoltat de ROG, care oferă o rezoluție de până la 36.000 dpi și o rată de interogare reală de 8.000 Hz. Senzorul AimPoint promite o deviație CPI de mai puțin de 1%, mult sub media de 3% din industrie. Nivelul de sensibilitate al senzorului poate fi ajustat prin intermediul butonului DPI de pe partea inferioară a mouse-ului sau în timpul jocului cu DPI-on-the-Scroll. ASUS ROG Chakram X dispune de conectivitate în trei moduri: prin USB cu fir, RF pe 2.4 GHz cu latență redusă și prin Bluetooth.

Cu un design concav al joystick-ului, Chakram X îi conferă utilizatorului niveluri de control asemănătoare unui gamepad. Joystick-ul poate fi programat și utilizat în mod analogic sau digital, împreună cu 4 comenzi ce înlocuiesc butoanele A, B, X și Y. Butoanele stânga și dreapta ale mouse-ului din partea superioară dispun de un mecanism pivotant pentru a oferi un răspuns rapid cu o senzație tactilă. Designul actualizat Push-Fit Switch Socket II este acum compatibil hot-swap atât cu comutatoarele mecanice cu 3 pini, cât și cu cele optice cu 5 pini, pentru a le permite jucătorilor să personalizeze forța de apăsare și să prelungească durata de viață a mouse-ului.

Capacul superior magnetic fără șuruburi și butoanele oferă acces ușor la comutatoare, la logo-ul personalizabil și la locașul receptorului RF wireless. Chakram X are piciorușe 100% PTFE și cablu ROG Paracord, iar bateria poate fi reîncărcată prin USB sau prin Qi wireless.

Tastatura de gaming ROG Strix Flare II Animate este prima tastatură care dispune de afișajul LED AniMe Matri și le permite utilizatorilor să se exprime prin imagini și animații personalizabile pentru un aspect unic. Propune taste media metalice și comenzi de volum în colțul din stânga sus, plus un suport ergonomic detașabil pentru încheietura mâinii cu difuzor de lumină încorporat.

ASUS ROG Strix Flare Animate II promite un răspuns aproape instantaneu, rata de interogare de 8.000Hz oferind un timp de răspuns de 0.125 ms. Tastatura folosește comutatoare mecanice ROG NX interschimbabile pentru toate tastele, în timp ce mecanismul ROG Switch Stabilizer reduce frecarea pentru a asigura o apăsare lină a tastelor și ajută la stabilizarea tastelor mai lungi.

Tastatura de gaming Strix Flare II este similară cu Strix Flare Animate II, dar nu dispune de afișajul cu LED-uri AniMe Matrix, de comutatoarele interschimbabile și de difuzorul de lumină pentru suportul pentru încheietura mâinii. Aceasta are un logo ROG personalizabil prin culoare și este echipată cu comutatoare mecanice ROG NX cu taste ROG PBT Doubleshot Keycaps.

Căștile de gaming ROG Fusion II 500 integrează un ESS 9280 de rezoluție înaltă cu Quad DAC. Oferă un sunet surround virtual 7.1 și drivere ASUS Essence de 50 mm, în timp ce microfoanele folosesc tehnologie AI Beamforming cu AI Noise Cancelation.

Pe partea de conectivitate, ASUS ROG Fusion II 500 propun un audio jack de 3.5 mm, precum și conectori USB Type-C și USB Type-A pentru compatibilitate cu PC-uri, Mac-uri, PlayStation, Nintendo Switch, Xbox și dispozitive mobile.

ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 este primul router de gaming WiFi 6E quad-band din lume. Inginerii ASUS au deblocat întregul potențial al celor patru benzi – 2.4 GHz, două benzi de 5 GHz și 6 GHz, cu canale de 160 MHz în benzile de 5 GHz și 6 GHz. Este dotat cu un chipset WiFi Broadcom de ultimă generație și folosește tehnologii exclusive ASUS, prin care RangeBoost Plus valorifică mai multe facilități actualizate, spre a îmbunătății considerabil raza de acoperire a semnalului WiFi.

Routerul Rapture GT-AXE16000 dispune de numeroase conexiuni, inclusiv 2 porturi de 10 Gbps, un port WAN de 2.5 Gbps și 4 porturi LAN de 1 Gbps. Pentru utilizatorii cu dispozitive WiFi 6E, una dintre benzile de 5 GHz poate fi utilizată ca „backhaul” dedicat către routerul central, astfel încât celelalte trei benzi să rămână libere pentru conexiunile dispozitivelor.

Pe partea de monitoare, ASUS ROG intorduce modelele Swift OLED PG42UQ și PG48UQ. Ambele monitoare vin cu rezoluție 4K și cu rată de refresh la 120 Hz. Panourile OLED produc un raport de contrast de 1.000.000:1, luminozitate maximă de 900 de niți, un timp de răspuns de 0.1 ms, culori fidele pe 10 biți și o acoperire DCI-P3 de 98%. Ecranele sunt pre-calibrate din fabrică pentru o precizie a culorilor Delta E < 2.

Conectivitatea este asigurată prin două porturi HDMI 2.1, două porturi HDMI 2.0, DisplayPort 1.4 și un hub USB. Porturile HDMI 2.1 FRL aduc o lățime de bandă completă de 48 Gbps, pentru a suporta imagini 4K native la 120 Hz fără sub-eșantionare cromatică.

Monitorul pentru esports ROG Swift 360Hz PG27AQN cu tehnologie NVIDIA Reflex este primul ecran din lume cu rezoluție 1440p și rată de refresh de 360Hz. Monitorul dispune de tehnologia Ultra-fast IPS, având un timp de răspuns extrem de rapid pentru un monitor LCD. Această tehnologie valorifică un nou tip de cristal lichid care oferă o birefringență mai mare și o vâscozitate mai mică, permițând shutter-ului să comute și să reflecte mai rapid lumina de la iluminarea din fundal. Moleculele cristalului lichid au fost, de asemenea, aranjate pentru o mai mare eficiență, sporind în cele din urmă capacitatea de reacție și viteza. Ecranul include, de asemenea, NVIDIA Reflex Analyzer pentru a măsura latența sistemului end-to-end atunci când este asociat cu un mouse compatibil NVIDIA Reflex.

Disponibilitatea și prețurile pentru gadgeturile prezentate mai sus urmează a fi anunțate în cursul următoarelor săptămâni.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.