Periuță de dinți electrică Philips Sonicare DiamondClean Smart – review

27/06/2018

Eticheta smart nu se oprește doar la telefoane mobile, a plecat de ceva timp și spre televizoare, automobile, electrocasnice, casă și până la…, periuța de dinți. Philips dispune de unele dintre cele mai complexe accesorii de gen, iar în recenzia de față discutăm despre Sonicare DiamondClean Smart.

În familie folosim de ceva timp periuțe de dinți electrice, dar Sonicare DiamondClean aduce și componenta smart la pachet. Dispune de conectivitate bluetooth și are aplicație dedicată pentru telefonul mobil. O să descoperim împreună ce oferă în plus față de alte periuțe de dinți electrice. Apropo, este un fel de vârf de gamă în lumea periuțelor, unul dintre cele mai complete produse din portofoliul Philips Sonicare.

Specificații

  • 4 moduri, 3 intensități (High, Medium și Low);
  • senzor inteligent pentru capul de periere + recunoaștere a capului de periere;
  • îndrumări pentru a reduce presiunea de frecare, avertisment dacă apeși prea tare, te îndrumează să periezi zonele problematice;
  • bluetooth;
  • harta 3D pentru dantura utilizatorului;
  • ține evidența zonelor periate și le semnalează pe cele omise;
  • baterie Li-ion ce ar oferi până la până la 15 zile de autonomie.

Unboxing

Design

În pachet dați de periuța electrică, pahar de încărcare, cutie transport + trei capete de periere, certificat de garanție, manual cu instrucțiuni de utilizare și ghid de utilizare rapidă. Sunt 4 variante de culoare: alb, negru, roz și un mov închis. Am primit periuța în varianta de culoare pe negru.

Legat de încărcare, trebuie ca periuța să fie în pahar, iar suportul de încărcare wireless să fie poziționat sub pahar. Mi se pare o soluție inedită și cumva logică. Când se încarcă, LED-ul de la baza periuței este alb. Era cumva mai simplu dacă nu era necesar și paharul în procesul de încărcare, așa trebuie să-l iei cu tine dacă pleci pentru mai mult de 14 zile. De fapt, autonomia este ceva mai mare față de ceea ce spune Philips Sonicare, detalii în capitolul dedicat.

Nu sunt prea multe de comentat pe partea de design. Este o periuță electrică clasică, îmbrăcată într-un material cu o textură plăcută la atingere, corpul mat, iar capătul de periere într-un negru ușor lucios. Sunt două butoane: Pornire / Oprire, buton de selectare între cele 4 moduri de periere, LED ce indică treptele de intensitate, informații legate de modul selectat: Clean, White+, Gum Health, deep clean+, LED cu informații legate de încărcarea bateriei. Baza periuței pare a fi fabricată din sticlă, pe aici se face încărcarea wireless

Mai multe detalii legate de periuță și accesorii în galeria de imagini ce însoțește articolul.

Utilizare

Sunt câteva elemente ce individualizează această periuță:

  1. Capătul de periere cu microcip încorporat;
  2. Modurile de periere integrate + treptele de intensitate;
  3. Senzorul de presiune ce te avertizează când apeși prea tare etc;
  4. Aplicația ce permite conexiunea între periuță și smartphone.

Treptele de intensitate se reglează când periuța este pornită, apăsare pe al doilea buton fizic. Modurile pot fi selectate prin apăsarea celui de-al doilea buton, fără a avea capătul de periere pornit.

Am să pun accent pe componenta smart adusă de Philips Sonicare DiamondClean Smart. Aplicația o găsiți în Google Play și AppStore, se numește Philips Sonicare, iar pe Android are în jur de 70 MB.

Procesul de setare inițială îl consider a fi destul de simplu:

  • descărcați aplicația, urmași pași de acolo;
  • porniți bluetooth-ul pe telefon și vă conectați la dispozitivul numit PhilipsSonicare;
  • creați un cont de utilizator, vă puteți conecta și cu Google+ sau Facebook;

Done.

Detalii în galeria de screenshots:

La pornire a primit și un update de firmware. :) Vedeți, acum nu doar pe telefon avem astfel de funcții, ci și pe periuța electrică inteligentă. Este de bun augur că adună feedback în mod constant și îmbunătățesc diferite elemente la nivel software, funcții mai precise etc.

Aplicația îți arată ce zone au fost periate corespunzător și unde ar trebui să revii, oferă și o hartă 3D (din păcate, nu face o scanare reală ci merge pe un mulaj ideal). Pe viitor mă aștept să avem o periuță smart cu hartă 3D ce reliefează dantura reală + soluții personalizate de îngrijire.

Ai un calendar cu zilele în care ai respectat programul de periere, aplicația îți poate oferi și notificări în acest sens. Îți poți seta un scop (dantură albă, reducere a plăcii bacteriene, respirație frumos mirositoare etc).

În secțiunea Tools poți alege să colaborezi cu un dentist sau să cumperi produse dintr-un marketplace al Philips. În ce privește colaborarea cu dentistul, poți să setezi întâlnirile, progresul etc.

Apropo, ține cont cât ai folosit fiecare cap și avertizează când nu mai este eficient (în jur de 180 de utilizări / cap de periere)

Interfața Philips Sonicare în capturi de ecran:

Autonomie

Philips Sonicare promite 14 zile, dar am obținut rezultate și mai bune. Spre exemplu pe modul Clean ce funcționează pentru 2 minute, dimineața + seara = peste 20 de zile de autonomie. Nu trebuie să-ți faci griji când pleci în concediu. Doar dacă vacanța durează peste trei săptămâni, atunci va trebui să găsești o soluție de reîncărcare a bateriei Li-ion.

Preț

Philips Sonicare DiamondClean Smart – aprox. 1100 lei în magazinele online autohtone.

Concluzii

Cred că viitorul este al periuțelor electrice smart. Va fi o trecere așa cum s-a făcut de la telefoane mobile cu butoane la cele cu ecrane touch și după aceea la touch + partea de smart. Așa și în domeniul periuțelor, de la cele clasice la cele electrice și de aici la cele ce aducă și componenta smart.

Mă aștept să vedem periuțe care să facă o hartă 3D personalizată, cu sfaturi și toate cele la pachet, Sonicare DiamondClean Smart este un pas în această direcție.

Plătești componenta smart din periuță, faptul că ai o aplicație pe telefonul mobil, microcipul din periuțe presupun că a costat ceva pe partea de R&D. Sunt sigur că în timp vom avea un cost din ce în ce mai atractiv, pentru cei ce se uită strict la partea de preț.

Care sunt promisiunile Philips Sonicare în ce privește acest produs?

  1. Elimină cu până la 100% mai multe pete în doar 3 zile;
  2. Gingiile sunt de 7 ori mai sănătoase în numai 2 săptămâni;
  3. Elimină de până la 10 ori mai multă placă bacteriană.

PRO

  • design ce inspiră ideea de rezistență în timp, simplitate funcțională;
  • aplicație pe Android și iOS pentru cei interesați să ducă periajul la un nivel superior;
  • rezultate bune, chiar și după perioade scurte de timp;
  • te avertizează când apeși prea tare și reduce vibrațiile (LED-ul de la bază se face mov);
  • autonomie mare.

CONTRA

  • capetele de periere achiziționate separat sunt destul de scumpicele;
  • stand de încărcare ce necesită utilizarea paharului din pachet, soluție ușor alambicată (periuță + stand = soluția ce ar fi fost recomandată).
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.