Tablete

Criza provocată de pandemia COVID-19 are în continuare ramificaţii puternice în toate sectoarele, inclusiv în învăţământ. Ştim deja că acest an şcolar se va finaliza online, astfel că elevii se vor mai prezenta fizic la şcoală abia din toamnă (excepţie fac cei care au examane de absolvire).

Din păcate în România peste 900.000 de elevi nu au acces la internet, astfel că acestora le este foarte greu să ţină pasul cu cei ce lucrează online zilele acestea cu profesorii. În contextul în care sunt şanse foarte mari ca şi anul şcolar viitor să desfăşoare o parte din activitate online, Guvernul a decis să aloce o sumă de 150 milioane lei din fondul de rezervă pentru a achiziţiona 250.000 de tablete şi serviciile de internet aferente.

Aceste tablete vor fi oferite elevilor a căror părinţi nu îşi permit să le ofere acestora un minim de condiţii necesare pentru a desfăşura activităţile şcolare în mediul online.

Tabletele ar trebui să ajungă la toţi elevii vizaţi până la începutul anului şcolar 2020 – 2021, iar pe baza unor reevaluări numărul acestor device-uri ar putea fi suplimentat.

Sursa: profit.ro

Categorii: tablete

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.