Software

Comparitech a adus un raport preluat de către site-urile de tehnologie internaționale. Acolo se specifică că peste 260 de milioane conturi Facebook ar avea datele expuse online.

Când spun date expuse online mă refer la nume, ID-ul de utilizator și numărul de telefon. Toate aceste date ar fi fost puse într-un fișier ce nu necesita parolă sau altă formă de autentificare.

Baza de date ar fi fost la vedere pentru peste 2 săptămâni. Numărul de telefon mi se pare a fi cea mai mare scăpare, să primești tot felul de mesaje de tip spam / scam etc.

Nu este pentru prima dată când Facebook trece printr-o astfel de situație. În septembrie un alt raport a reliefat că peste 419 milioane numere de telefon au fost la vedere, un hack din 2018 a scos în față date private a 29 milioane utilizatori, în 2019 s-a dovedit că peste 20.000 de angajați ai Facebook au avut acces la parolele au peste 600 milioane conturi.

Observați că atunci când vorbim de Facebook, problemele apar de la zeci de milioane conturi în sus.

Categorii: software
Tag-uri: facebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.