500 de jocuri si aplicatii NVIDIA RTX Software

Luna cu cele mai multe sărbători din an a început de câteva zile, iar pentru NVIDIA și utilizatorii soluțiilor RTX vine cu un cadou mai mult sau mai puțin surprinzător. A fost trecută borna a 500 de jocuri și aplicații ce sunt alimentate de NVIDIA RTX, ce vin cu suport pentru ray tracing și tehnologii bazate pe AI precum DLSS, printre altele.

În august 2018, NVIDIA dezvăluia placa video GeForce RTX 2080, prima cu tehnologii RTX. Era întâia oară când o placă grafică integra hardware și software dedicate unor evoluții spectaculoase a jocurilor și a aplicațiilor de randare 3D.

Astăzi, peste 500 de jocuri și aplicații au revoluționat modurile în care utilizatorii NVIDIA RTX se joacă și creează, cu Ray Tracing, DLSS și tehnologii bazate pe inteligență artificială.

Se pare că jucătorii GeForce RTX petrec 87 de milioane de ore în fiecare săptămână în jocuri îmbunătățite cu RTX, iar 97% dintre jucătorii care joacă Cyberpunk 2077 pe GPU-urile GeForce RTX din seria 40 joacă cu RTX ON. Alte titluri majore jucate preponderent cu RTX ON sunt Minecraft cu RTX la 99%, Alan Wake 2 la 99%, Diablo IV la 96% și NARAKA: BLADEPOINT la 98%.

Totodată, peste 120 din cele mai populare aplicații, precum suita Adobe Creative Cloud, Autodesk Maya, Blender, Davinci Resolve, OBS și altele, folosesc RTX pentru a accelera fluxul de lucru cu ajutorul inteligenței artificiale și îmbunătățesc și permit preview-uri ray traced în timp real.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.