Accesorii inteligente

TP Vision a lansat săptămâna aceasta cinci noi perechi de căşti sub brandul Philips astfel:

  • Philips Fidelio L4;
  • Philips Fidelio T2;
  • Philips GO Sports A5508;
  • Philips GO Sport A5608;
  • Philips N7808.

Philips Fidelio L4 folosește un driver de 40 mm dezvoltat în regim propriu care are acum un strat de grafen pentru a adăuga rigiditate suplimentară, fără a afecta greutatea și pentru a oferi o distorsiune mai mică a sunetului in zona de frecvențe medii și înalte.

Căştile dispun de conectivitate Bluetooth 5.3, versiune ce garantează o conexiune ultra fiabilă și eficientă din punct de vedere energetic între dispozitive cu difuzare Auracast și audio LE (Low Energy). Includerea codecurilor LC3 și LDAC asigură faptul că Fidelio L4 poate oferi un sunet wireless de cea mai înaltă calitate, funcția Hi-Res Audio este disponibilă și prin intermediul cablului mini-jack de 3,5 mm furnizat sau prin USB-C.

Sistemul adaptiv hibrid de anulare a zgomotului a fost și el actualizat. Grila mocrofonului care măsoară nivelul de zgomot a fost poziționată în spatele cupei unde sensibilitatea la vânt este mai mică. Acuitatea microfonului orientat frontal poate fi automat redusă în funcție de nivelul de zgomot cauzat de vânt. Pentru a avea un sunet cât mai clar în apel, un extra microfon pentru recunoașterea vocii este prezent cu scopul de a înlătura zgomotul de fundal.

Durata de viață a bateriei a fost, de asemenea, îmbunătățită, modelul L4 oferind acum 50 de ore de redare. (40 de ore cu ANC activat iar o încărcare rapidă de 15 minute oferă cinci ore de redare).

Ușurința de utilizare este garantată datorită comenzilor tactile. Zona activă este acum acoperită cu piele și răspunde gesturilor de glisare, atingere și apăsare. Căștile sunt compatibile cu asistentul vocal Google Assistant.

Căștile Philips Fidelio T2 au dimensiuni reduse cu 20%, iar carcasa de încărcare este cu 40% mai mică decât cea a modelului original T1. Performanța audio este îmbunătățită datorită design-ului avansat cu două căi al noului driver dinamic de 9,2 mm, acoperit cu grafen și a unui driver eficient cu armătură balansată și de dimensiuni mici.

Sunetul Hi-Res și o conexiune ultra fiabilă sunt garantate de adoptarea celei mai recente versiuni de Bluetooth 5.3 și de suportul pentru Google Fast Pair, LE audio și a codecului LC3. De asemenea, modelul T2 dispune de codecul LDAC pentru a asigura redarea muzicii la cea mai înaltă calitate.

În total, Philips Fidelio T2 dispune de șase microfoane, trei în fiecare cască. Două microfoane per cască oferă nivelul maxim de anulare adaptivă a zgomotului, în timp ce al treilea este dedicat captării vocii. Tehnologia conducției osoase încorporată în căști reduce impactul cauzat de zgomotul vântului.

Chiar dacă dimensiunile căștilor și a carcasei au fost reduse, durata de viață a bateriei este în  continuare foarte bună: 9 ore de redare continuă și 27 de ore în total cu ajutorul carcasei de încărcare. Autonomia cu ANC dezactivat este extinsă la 10 ore pentru căști și 30 de ore împreună cu carcasa. O încărcare completă durează două ore, iar 5 minute de încărcare oferă 60 de minute de încărcare.

Căştile Philips GO Sports A5508 dispun de un driver de 8 mm acoperit cu grafen care asigură o calitate excelentă a sunetului și distorsiune redusă a acestuia, în timp ce modelul Philips GO Sports A5608 adoptă cea mai recentă tehnologie open ear, cu conductivitate osoasă, ce oferă utilizatorilor un sunet excelent și siguranța suplimentară de a putea auzi imediat sunetul ambiental. Pentru extra siguranță, A5608 are încorporată o lumină LED în banda pentru gât.

Cele două modele utilizează Bluetooth 5.3 alături de codecul LC3 ce asigură o calitate audio superioară și eficiență energetică. Conectarea la mai multe dispozitive este de asemenea posibilă.

Modelul A5508 oferă o autonomie de 7 ore (cu ANC activat) și un total de 21 de ore de utilizare cu ajutorul carcasei de încărcare, iar 5 minute de încărcare oferă o oră de ascultare. Modelul A5608 oferă 6 ore de utilizare iar 15 minute de încărcare oferă o oră extra de ascultare.

Modelul A5508 dispune de ANC hibrid cu sistem încorporat de anulare a zgomotului cauzat de vânt  și de două microfoane pentru apeluri clare ce se reglează automat prin intermediul AI. Perfecte pentru activități în aer liber, A5508 și A5608 sunt rezistente la apă datorită certificării IPX5.

Philips N7808 este prima pereche de căști Philips pentru dormit dezvoltată împreună cu Kokoon. Această pereche este soluția ideală pentru a-i ajuta pe cei cu un somn agitat să adoarmă mai ușor și pentru a-i proteja de zgomotele din exterior.

Componentele electronice principale nu mai sunt încorporate în cască și au fost încapsulate într-o incintă care se află poziționată în zona din spatele a capului în așa fel încât să nu fie simțită atunci când utilizatorul stă întins. Driverele cu armătură dublă permit căștilor să aibă un profil de doar 6 mm spre deosebire de corpul obișnuit de peste 20 mm al majorității căștilor, fiind în acest fel mai ușor de ținut noaptea în ureche. Senzorii din interiorul căștilor monitorizează tipul de somn și adaptează volumul sunetului în așa fel încât acesta se diminuează treptat în timp ce utilizatorul adoarme.

N7808 funcționează împreună cu aplicația Kokoon pentru a îmbunătăți înțelegerea și gestionarea somnului, care este monitorizat în permanență prin intermediul accelerometrelor și al unui mic monitor optic al ritmului cardiac aflat în interiorul căștii. Senzorul funcționează prin strălucirea luminii în piele și prin măsurarea modului în care lumina este împrăștiată de fluxul sanguin al corpului. Informațiile adunate pot ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în decursul nopții pentru a putea îmbunătăți calitatea somnului.

Zgomotele exterioare sunt de obicei principalul motiv al tulburărilor de somn. N7808 au o izolare excelentă a zgomotului, care funcționează în combinație cu o funcție inteligentă de mascare a zgomotului care utilizează zgomot alb special reglat, introdus lent, pentru a atenua vârfurile de sunet extern care pot perturba somnul.

Căştile Philips N7808 oferă o autononomie de aproximativ 10 ore.