Televizoare

TP Vision este partenerul licențiat al Philips în ce privește producția de televizoare, iar Philips OLED 4K 9002 este un TV ce a primit și premii din partea unei organizații de specialitate (premiu pentru raportul calitate / preț). 

Câteva specificații pentru Philips OLED 4K 9002: 

  • diagonală de 139 cm și rezoluție Ultra HD de 3840×2160 pixeli;
  • ecran OLED fără ramă cu HDR și tehnologia Ambilight (luminile ce apar în spatele televizorului și contribuie la un efect inedit);
  • procesor de imagine P5 ce analizează 5 elemente variabile: sursa, claritatea, culoarea, contrastul și mișcarea;
  • redarea unui negru intens, redare facilitată de posibilitatea de a opri sursa de lumină la fiecare pixel;
  • Android TV + Google Play.

Preț recomandat – 9999 lei.

TP Vision menționează și capacitatea de stocare – 16 GB. Mi se pare o valoare mică dacă ne raportăm la costul de comercializare. Hardware-ul integrat în general pe televizoarele de top mi se pare modest, mai ales dacă ne raportăm la piața de telefoane mobile. Un chipset nu costă enorm și ar ajuta mult în prelucrarea imaginilor, în redarea conținutului HDR, în decodarea unor formate ce necesită putere de procesare, în a avea o interfață grafică fluentă.

Nu am testat Philips OLED 4K 9002, dar la 9999 lei trebuie să fie impecabil. Samsung, LG și alți jucători din domeniu au produse excelente în acest orizont de preț.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.