Smartphone

Aţi citit foarte bine, cam atât este dimensionată piaţa telefoanelor inteligente din ţara noastră de către cei de la Samsung România.

Conform lui Tiberiu Dobre, Head of Mobile Division Romania & Bulgaria la Samsung, pentru 2023 se estimează că piaţa de smartphone-uri din ţara noastră va ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro.

Vorbim de o creştere de aproximativ 8% vs 2022, iar aceasta se datorează creşterii în valoare şi nu în volum. La nivel de volum vorbim de o scădere de 6% a numărului de unitaţi comercializate (aproximativ 3 milioane unităţi), însă la nivel de valoare vorbim de creşteri importante ale smartphone-urilor de peste 600 şi 1000 de euro.

Comparativ cu anul 2022, telefoanele ce costă peste 1000 de euro s-au vândut cu 40% mai mult, iar cele cu preţ de peste 600 de euro au ajuns la o cotă de piaţă de 60% din total.

„Rata de creştere lunară a fost mult mai accentuată la începutul anului faţă de acum. Dar, consolidat, până la nivel de septembrie, piaţa de smartphone-uri a înregistrat o creştere valorică de 10% de la an la an şi cel mai probabil creşterea la final de an, pentru 2023, va fi de 8%. În materie de număr de telefoane vândute este o scădere faţă de anul trecut, dar în materie de calitate a mixului de produse este semnificativ peste anul trecut”, a declarat Tiberiu Dobre pentru zf.ro