Am participat ieri la Biz Sustainability Summit în ediția 2023, iar printre cei invitați să vorbească pe scenă a fost și unul dintre cei 3 co-fondatori ai Flip.ro (magazin online ce a intrat sub umbrela eMAG și se ocupă cu vânzarea de smartphone-uri recondiționate).

Mi-a plăcut sinceritatea lui George Moroianu: „ Nu ne așteptam la succesul pe care Flip.ro l-a înregistrat”. A prezentat evoluția de la fondarea startup-ului și până în prezent.

George Moroianu, unul dintre cei 3 co-fondatori ai Flip.ro

2019 – 3 fondatori și o primă rundă de finanțare de 120.000 euro;

2020 – începe pandemia, echipa ajunge la 18 persoane și o nouă rundă de finanțare de 250.000 de euro, cifră de afaceri de 2.5 milioane euro și primul Black Friday în care vânzările sunt de aprox. 250.000 de euro;

2021 – 80 de persoane în echipă, a treia rundă de finanțare de 1.5 milioane euro, cifra de afaceri ajunge la 13.4 milioane euro, iar în al doilea Black Friday contabilizează vânzări de 1.5 milioane euro;

2022 – cifră de afaceri de 36 milioane euro, extinderea operațiunilor a fost realizată și în țările vecine: Bulgaria și Ungaria. Sunt peste 160 de angajați, iar 83 sunt specialiști din echipa de service. Au vândut smartphone-uri de 1.1 milioane euro în primele 12 ore de Black Friday 2022 (peste 3000 de comenzi).

Peste 18 milioane euro au fost plătiți către cei ce au vândut smartphone-uri către Flip.ro.

Impactul unui smartphone în natură

Care este scopul Flip.ro?

Să democratizeze accesul la produse aspiraționale.

Care sunt categoriile de produse în care s-ar putea să-i vedem prezenți din 2023?

Categoriile de produse vizate de către Flip.ro pentru economia circulară în 2023

Pe un slide au prezentat ce categorii de produse am putea vedea abordate din 2023. Pe lângă smartphone-uri s-ar putea să descoperim aici și laptopuri, tablete, smartwatch-uri, console, dispozitive din categoriile aparate foto și audio, televizoare și electrocasnice.

Update: Am primit un comunicat de presă din partea Flip.ro cu date legate de activitatea desfășurată în primele 4 luni din 2023.

📱 În primele 4 luni au plătit 4.8 milioane euro către cei ce și-au vândut smartphone-urile pe platformă, creștere cu 32% față de aceeași perioadă din 2022;

📱 Numărul de persoane ce au ales să vândă telefoane mobile pe Flip.ro a crescut cu 28%;

📱 2 treimi sunt bărbați, iar cei mai mulți au provenit din București și Ilfov – 39%;

📱 Timpul de vânzare al unui telefon pe Flip.ro este de 8 zile, iar cei ce aleg plata instant primesc banii în cont în 1 – 2 zile.

Declarație oficială:

În ultimele luni ne-am concentrat pe îmbunătățirea experienței de vânzare a unui telefon pe Flip.ro pentru a face serviciul cât mai accesibil și ușor de folosit, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele primului trimestru din acest an. Conform datelor noastre, 43% dintre cei care și-au vândut telefoanele pe Flip.ro au demarat procesul imediat, ceea ce ne arată că au încredere în serviciile noastre și apreciază siguranța și rapiditatea cu care se desfășoară acest proces”, declară Alex Burghelia, cofondator Flip.ro.

Observăm că românii care păstrează la sertar telefoanele pe care nu le mai folosesc le țin pentru pentru orice eventualitate, pentru familie sau prieteni, nu au timp să se ocupe de vânzarea lor sau pur și simplu uită de ele, ținând bani blocați în sertare – aceste telefoane, nefolosite, se devalorizează și devin în timp e-waste; în schimb, dacă sunt reintroduse în circuit, reprezintă un buget deblocat, și contribuie în același timp la protejarea mediului înconjurător”, adaugă Alex Burghelia.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.