Hardware

Sunt deţinător de Xbox One, însă vă spun sincer că de la începutul anului nu ştiu dacă am deschis consola de 3-4 ori. Îmi place să mă joc, însă timpul petrecut alături de băiatul meu de 8 luni îmi pare mult mai preţios decât un meci de FIFA 2017.

Revenind la subiectul acestui articol, se pare că ultimele cifre dau câştig de cauză celor de la Sony în lupta cu Microsoft în segmentul de gaming pe consolă. Se ştia că PlayStation 4 se vinde mai bine ( totul a început chiar din 2013, anul lansării celor două console, când Sony a poziţionat PlayStation 4 la 399 dolari, în timp ce Microsoft a lansat Xbox One la 499 dolari ), dar cifrele nu erau atât de clare.

Conform ultimelor statistici neoficiale, Sony a ajuns până acum la aproximativ 60 de milioane de unităţi PlayStation 4 vândute (aici sunt incluse şi upgrade-urile Slim şi Pro), în timp ce Microsoft abia a depăşit pragul de 26 milioane de unităţi comercializate în ianuarie 2017. Diferenţa este foarte mare, mai mult decât dublă, iar acest lucru ar trebui să le pună celor de la Microsoft un semn de întrebare.

Sursa: businessinsider.com

Categorii: console

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.