Retelistica

Presiunea pusă de Statele Unite ale Americii tuturor ţărilor membre NATO a ajuns şi în România. Pavel Popescu, membru PNL şi secretar în comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, a declarat că partidul din care face parte a solicitat o analiză care să evidenţieze riscul la care s-ar putea expune ţara noastră dacă va utiliza echipamente Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G.

Pavel Popescu a declarat pentru Reuters„trebuie să ne protejăm interesele strategice şi există multe suspiciuni legate de aceste echipamente. Este foarte important să blocăm orice înţelegeri publice, contracte şi legături cu producătorul de echipamente chinez.”

Interesant este că acelaşi reprezentant PNL a susţinut că „Motivul principal din spatele acestei poziţii este parteneriatul cu America şi rolul nostru în structurile NATO”. Practic se scot în faţă presupusele riscuri de securitate cibernetică, însă o eventuală decizie de interzicerea a echipamentelor Huawei în România se va lua la presiunea americanilor.

Momentan Huawei poate participa la orice licitaţie publică ce are drept obiectiv construirea infrastructurii naţionale de telecomunicaţii pe baza unui memorandum semnat în 2013 între Ministerul Comunicaţiilor şi Huawei.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.