Software

Pokemon Go este un joc dezvoltat de către Nintendo în colaborare cu Niantic Labs. Îl găsiți în App Store și Google Play, iar din 5 – 6 iulie a reușit într-un timp record să ajungă pe primul loc în magazinele de aplicații dedicate iOS și Android ( în țările în care jocul a fost lansat). 

Da, beneficiază de o lansare graduală. Inițial a debutat în SUA, Australia și Noua Zeelandă, iar în timp ar trebui să ajungă la scară globală. Serverele companiei sunt suprasolicitate și au probleme majore în a-l ține funcțional, de aici și o doză mai mare de așteptare.

De unde nebunia cu Pokemon Go?

  1. Vorbim de un joc foarte cunoscut, unul pe care Nintendo l-a transformat într-un succes la scară mare. A beneficiat de interes de la bun început.
  2. Jocul este de tip augmented reality și permite colectarea, antrenamentul și bătăliile între caracterele din lumea Pokemon. Au pus la punct o rețetă ce generează succes instant.

Combinația punctelor 1 și 2 a dus la o adevărată frenezie, jucători ies din casă în căutarea caracterelor. Cred că este și unul dintre primele jocuri ce te face să ieși din casă, să explorezi zonele din jurul tău etc. Acum să vedem dacă Nintendo este capabil să-și dezvolte infrastructura și să țină pasul cu interesul utilizatorilor. Pokemon Go îl instalați gratuit, dar permite achiziții cu valoare între 0.99 dolari și 99 dolari.

Mai multe detalii într-un material al CNET:

Sursa: 9to5google.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.