Software

Pokemon a avut cel mai mare impact în Japonia, dar tocmai această țară nu a primit jocul pe canal oficial. Au început cu SUA, Australia & țările din Europa, în cea mai mare parte. 

Dezvoltatorul Niantic a specificat că au preferat să vadă cum se descurcă în America de Nord și Europa, asta spre a se pregăti din timp pentru ceea ce va urma în Japonia. Și-au upgradat infrastructura ca să facă față la accesările făcute de milioane de utilizatori. Aș face pariu că vor fi luați prin suprindere și vor fi destule momente de blocaj propriu-zis.

Alt aspect interesant, Pokemon Go face peste 16 milioane de dolari / zi. Nintendo beneficiază de nebunia din spatele jocului și a a ajuns să fie evaluat ca business peste Sony. Apropo, după ce Pokemon Go ajunge în Japonia, dar după ce primește și un debut global mă aștept să treacă a pragul de 30 – 40 – 50 milioane dolari pe zi, iar potențialul este imens.

În Japonia au și încheiat primul parteneriat cu McDonald’s, iar cele peste 3000 de restaurante vor deveni săli de antrenament în Pokemon Go ( sală de antrenament = loc de colectat, antrenat, dar și bătălii între pokemoni). Deja McDonald’s afirmă că Happy Meal-urile branduite au atins vânzări neașteptat de mari, dinaintea ca jocul să fie lansat.

Rămân uimit cât de mare este impactul unui joc pentru o companie, cât de repede o poate aduce pe val și o face să monetizeze într-un mod ce părea de-a dreptul fantezist până în urmă cu câteva luni. Pokemon Go cred că deja a făcut multe echipe de dezvoltatori să lucreze la aplicații legate de realitatea augmentată. Nu m-aș mira ca prin unele state cu regimuri politice stricte să ajungă a fi blocat sau interzis.

Sursa: TechCrunch.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.