Accesorii inteligente

Dacă zilele următoare vă comandaţi ceva de prin China, să nu vă miraţi dacă nu vă va procesa nimeni comanda până pe 20 – 21 februarie. Pe 16 februarie începe Noul An Chinezesc, iar în această perioadă majoritatea chinezilor sunt în concediu prelungit.

Această sărbătoare se manifestă în special printr-o migraţie a populaţiei ieşită din comun (se estimează că doar pe calea ferată se vor realiza peste 389 milioane de călătorii până pe 12 martie), iar aglomeraţia din mijloacele de transport va creşte probabilitatea de apariţie a unui incident nefericit. Pentru a preveni astfel de abuzuri, poliţiştii feroviari din China au fost înzestraţi cu ochelari inteligenţi ce utilizează tehnologia recunoaşterii faciale pentru a monitoriza turiştii şi pentru a descoperi eventualii suspecţi.

Ochelarii scanează facial persoana, iar sistemul de inteligenţă artificială se conectează prin intermediul smartphone-ului la o bază de date de peste 10.000 de suspecţi şi transmite în doar câteva secunde dacă se impune o acţiune sau nu. De la introducerea acestor ochelari sub formă de test în oraşul Zhengzhou, au fost prinşi 7 suspecţi şi descoperite 26 de persoane care aveau identităţi false.

Ochelarii inteligenţi sunt produşi de LLVision Technology Co. şi costă aproximativ 636 dolari.

Sursa: businessinsider.com