Diverse

La sfârşit de 2021 Posta Română a încheiat un parteneriat cu UiPath, unul gândit să elimine munca manuală pe alocuri de neînţeles în această perioadă dominată de tehnologie.

La aproape un an şi jumătate de la parafarea înţelegerii, avem şi primul sistem funcţional. Poşta Română a implementat tehnologia de automatizare robotică a proceselor (RPA) la Departamentul de Trezorerie. Cei de la UiPath au reuşit astfel să vină cu o soluţie funcţională ce reduce munca de introducere a unor informaţii din documente de la 8 ore în prezent, la doar 10 minute.

Un RPA este un program software ce permite automatizarea task-urilor repetitive sau parţial repetitive. Astfel de soluţii sunt excelente pentru a degreva forţa de muncă de acele sarcini consumatoare de timp.

Tot în aceeaşi sferă a digitalizării, se pare că Poşta Română testează zilele acestea şi utilitatea folosirii ChatGPT în organizaţie. Primul test realizat cu succes a fost acela al generării unei fişe de post prin intermediul ChatGPT.

Poşta Română încearcă să renunţe la birocraţia excesivă şi îşi doreşte simplificarea proceselor interne. Astfel va putea oferi produse şi servicii din ce în ce mai competitive.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.