Software

Compania Naţională Poşta Română anunţă lansarea unei noi aplicaţii mobile pentru device-urile din lumea Android. Aplicaţia se numeşte simplu Poşta Română, este gratuită şi poate fi descărcată deja din Google Play.

Ce puteţi face prin intermediul aplicaţiei ?

  • puteţi verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace;
  • vă puteţi calcula singuri tarifele pentru fiecare serviciu oferit de serviciul poştal;
  • puteţi căuta un oficiu poştal după diverse criteria (localitate, denumire, cel mai apropiat etc.);
  • puteţi afla un cod poştal;
  • puteţi solicita abonamente de presă;
  • puteţi face transfer de bani online prin intermediul serviciului E-mandat;
  • puteţi accesa serviciile MyPostalcard (creare şi expediere de cărţi poştale personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil), MyMark (creare şi expediere de etichete tip timbru, personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil) şi MyLetter (creare şi expediere de plicuri personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil).

Serviciile cu plată online vor putea fi utilizate doar după ce vă faceţi cont în aplicaţie.

„Având în vedere că un procent destul de mare din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone şi tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. Deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pe dispozitivele care folosesc sistem de operare Android, urmând ca, în curând, să fie dezvoltată şi pentru iOS.”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Interesant este că Poşta Română a lansat şi în 2016 o aplicaţie mobilă pentru Android şi iOS denumită Poşta Română Mobil. Acea aplicaţie a fost lăsată de izbelişte, ultimul update al acesteia fiind realizat în octombrie 2018.

Şi mai interesant este că reprezentanţii Poştei Române au dat copy-paste la o parte din declaraţia de atunci (probabil lipsă de inspiraţie). Iată cum suna aceasta: „Având în vedere că circa 30% din traficul total de pe site-ul Poștei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone și tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienților cu această aplicație, pentru a le facilita accesul cu ușurință la informații. Poșta Română Mobil a fost realizată intern utilizând o platformă flexibilă de tip ‘do your own app’ și utilizează bazele de date ale site-ului, împachetate într-o interfață simplă și extrem de intuitive.”

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.