Diverse

La 30 iunie 2020 Poşta Română avea un total de 25.103 angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din ţară.

Se pare că 2021 este un an al schimbărilor în companiile ce aparţin de stat, înclusiv în Poşta Română. Directorul general Horia Georgescu a transmis o informare către directorii de filiale ca până pe 26 februarie să realizeze o analiză a activităţii desfăşurate şi să vină cu o propunere de desfiinţare a cel puţin 21% din posturile ocupate în acest moment (atât din rândul personalului funcţional-administrativ, cât şi din cel de conducere). În cifre exacte vorbim de concedierea unui minim de 5270 de angajaţi din toaţă reţeaua.

Care sunt motivele care au dus la această decizie ?

  • scăderea activităţii din ultimii ani în contextul înlocuirii prestaţiilor de servicii în mod tradiţional cu cele electronice;
  • concurenţa puternică din segmentul curierat express şi coletărie, servicii financiare şi cash collection;
  • influenţa pandemiei COVID -19 şi efectele acesteia asupra comportamentului de cumpărare al românilor;
  • procesele investiţionale care vizează digitalizarea şi informatizarea fluxurilor.

Nu ştiu exact situaţia, însă bănuiesc că şi în cadrul Poştei Române se aplică acelaşi principiu ca la Tarom: mulţi angajaţi cu diverse grade de rudenie între ei, aspect care poate dăuna eficienţei acestora.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.