Diverse

La sfârşitul lui 2016 compania americană Amazon ne demonstra printr-un clip atent lucrat că a reuşit să livreze primul colet cu ajutorul unei drone. Coletul conţinea un media player Amazon Fire TV şi o pungă de popcorn, iar zborul de la expeditor la destinatar a durat 13 minute.

Dăm pe repede înainte până în primăvara lui 2018, perioadă în care Poşta Rusiei a încercat să facă acelaşi lucru. Plecând din oraşul Ulan-Ude, drona trebuie să transporte un colet de aproximativ 2 kg până în oraşul vecin aflat la o distanţă de 16 km. Din păcate rezultatul final a fost unul dezastruos: drona s-a lovit de o clădire cu o viteză de peste 60-70 km/h şi s-a făcut praf şi pulbere.

Vestea proastă este că drona costa peste 17.000 de euro. Vestea bună este că reprezentanţii serviciului poştal din Rusia au descoperit cauzele acestui incident şi le vor remedia până la următoarea încercare.

Sursa: mobilissimo.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.